Benitez Benzemu zamijenio Kovačićem, navijači poludjeli: "Rafa je kukavica nedostojna klupe Reala"

Foto: Guliver Image/Getty Images

BITKA za Madrid na Vicente Calderonu prošlog je vikenda završila miroljubivo, podjelom bodova, no samo je rezultat bio takav, na travnjaku je, kao i inače u mečevima Atletica i Reala sve prštalo od grubosti, nervoze, pa čak i tučnjave.

> Žestoka bitka za Madrid bez pobjednika, Navas spasio Real

Atletico je imao nešto više prilika, više od igre, promašio je i penal, no Real je do samog finiša utakmice golom Benzeme držao sva tri boda u rukama, no pet minuta prije kraja Vietto na krasnu asistenciju petom Griezmanna postavlja konačnih 1:1.

 

Premda nema momčadi na svijetu koja bi trebala biti razočarana bodom s jednog od najpaklenijih gostovanja u svijetu vrhunskog nogometa, Real je kao i u svemu, planet za sebe.
Naime, navijači Kraljeva opako su zamjerili treneru Rafi Benitezu što je u završnim minutama zatvarao susret, smatrajući da ugled Reala ne dopušta da momčad protivniku prepusti inicijativu te se očajnički brani čuvajući rezultat.
 
Putem svoje interaktivne aplikacije dnevnik Marca ispitao je mišljenje navijača nakon susreta koji su vrlo nezadovoljni potezima koje je povlačio Benitez, a posebno su mu zamjerili zamjerili uvođenje Kovačića u 77. minuti umjesto napadača Karima Benzeme.  Benitez je pokušao zatvoriti utakmicu, no na kraju je primio gol.

 

 
 
Navijači su Beniteza častili svakojakim uvredama. Neki su napisali da je lijenčina, neki da je kukavica, a neki da je konformist koji nije zaslužio klupu kraljevskog kluba.
 
Benitez se pokušao opravdati rekavši da je sve samo ne trener koji igru bazira na obrani.
 
''Nisam defenzivan, štoviše, u Italiji su mi zamjerali da igram previše napadački. Napoli je sa mnom zabio 104 gola, a dva puta u nizu smo rušili klupski rekord po efikasnosti. Navijači Reala nisu u pravu jer zaboravljaju da smo momčad koja ima daleko najviše izglednih prilika i udaraca na gol, a i najviše zabijamo'', izjadao se Rafa.
 
Karim Benzema nije bio zadovoljan odlukom trenera da ga vadi vani, premda vidljivo nervozan, ipak nije želio dodatno dolijevati ulje na vatru.
 
''Naravno da nisam zadovoljan, smatram da sam mogao do kraja ostati na terenu i pomoći suigračima, no trener je tako odlučio i ja to moram poštivati. Miran sam i nastojat ću u budućnosti svojim igrama pokazati da nema potrebe me taktički mijenjati'', rekao je Francuz za španjolske medije.
 
 
 

Pročitajte više