Bijeli djeluju šampionski: Hajduk petardom u Zaprešiću najavio Unireju

U POSLJEDNJOJ utakmici četvrtog kola HNL-a Hajduk je pobjedom protiv Intera u Zaprešiću s glatkih 5:0 izbio na vrh ljestvice. Anas Sharbini, Tomasov i dvaput Vukušić u prvih su pola sata riješili pitanje pobjednika, a priču je u drugom poluvremenu petim golom zaključio Duje Čop.

Iako bez kapetana Andrića i Ivana Strinića, Splićani su u Zaprešiću maestralnim prvim poluvremenom ispisali najljepšu pozivnicu za prvu utakmicu play offa Europa lige. Ni prije nije bilo sumnje, ali sada je potpuno jasno da će Unireju dočekati pravi pakao.

U najavama utakmice kod Diva iz predgrađa Stanko Poklepović je najavljivao kako ne vjeruje da Zaprešićani, koliko god želje i truda uložili, mogu zagorčati život Bijelima koji djeluju odlično u prvom mjesecu sezone. Tako je i bilo - iako je gostima desetak minuta trebalo da se zagriju i počnu igrati na razini na kojoj su se već prezentirali u utakmicama s Istrom, Šibenikom i bukureštanskim Dinamom, u rubrici Interovih postignutih pogodaka i dalje je nula.

Hajduk u 11 minuta četverostruko naplatio dva promašena zicera Zaprešićana

Možda bi utakmica otišla u totalno drugom smjeru da su domaćini iskoristili neku od dvije odlične prigode u prvih desetak minuta. Josip Barišić u sedmoj nije uspio glavom pogoditi nakon što je obrana Bijelih zaboravila na njega poslije Palićeva kornera, a nešto kasnije Stjepan Babić prodao je tunel Maloči, ali se prepao "situacije koja se ne promašuje" i promašio cijeli gol u momentu kad je mogao pitati Danijela Subašića gdje će pucati.

I onda je Hajduk počeo. Djelić svoje genijalnosti Anas Sharbini pokazao je u 15. minuti kada je prebacio loptu na slabiju, lijevu nogu i fenomenalnim udarcem zakucao loptu pod gredu nemoćnog Krševana Santinija. Nisu se Zaprešićani snašli, a pogodio ih je novi udar - Brkljača je uposlio Tomasova na rubu šesnaesterca, a mladi Zadranin neobranjivo pogađa donji lijevi kut za 0:2.

Malo tko je tada, s obzirom na kroničnu neefikasnost koja prati Inter, vjerovao da Zaprešićani mogu izjednačiti, a u idućih deset minuta Santini je još dvaput vadio loptu iz mreže. U 22. je Goran Jozinović prošao po lijevoj strani i vratio povratnu loptu Vukušiću, mladi reprezentativac je petljao i kada se činilo da ju je izgubio, uspio je iščeprkati braničima Intera i zabiti za 0:3. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika tada su riješene, ali Vukušić, kao ni čitavi Hajduk, tu nije stao. Četiri minute kasnije Ibričić je s lijeve strane ubacio na prvu vratnicu Intera gdje centarfor Bijelih spretno reagira i postiže svoj drugi pogodak.

Ozljeda Oremuša jedina mrlja u briljantnoj partiji Bijelih

U dvije brzine manje ubacili su tada Splićani, a ozljeda Mirka Oremuša (zamijenio ga Vejić) jedina je loša vijest za Majstora s mora iz kišne zaprešićke večeri. U nastavku utakmice gledali smo uglavnom kamilicu od nogometa, interovci su se trsili ne bi li konačno postigli pogodak (najbliži su bili u 37. minuti kada je Bosec pogodio stativu), a Bijeli su na mahove pokazivali tko je gazda.

Poklepović je dao priliku i Duji Čopu, koji mu se šest minuta nakon što je ušao (66.) odužio golom koji je označio petardu u mreži Santinija. Anas je s lijevog krila centrirao, lopta se odbila na noge Vukušiću koji puca, a njegov udarac skreće u mrežu Čop. Fešta gostiju mogla je početi, nadajmo se kao uvertira onoj koja će uslijediti u četvrtak, otprilike u isto ovo vrijeme...

INTER ZAPREŠIĆ: Santini, Jančetić, Barišić, Nikolić, Jonjić, Gulić, T. Šarić, Hrnčević, Palić, Babić, Abilaliaj

HAJDUK: Subašić, Oremuš, Maloča, J. Buljat, Jozinović, Brkljača, Trebotić, Tomasov, Ibričić, An. Sharbini, Vukušić

Pročitajte više