Bild: Özil i Rakitić kao Porsche i Smart

U SUBOTU derbi-utakmicu 16. bundesligaškog kola igraju Werder i Schalke u Bremenu. U dvoboju playmakera sudarit će se domaći Mesut Özil i gostujući Ivan Rakitić.

Njemačkog su reprezentativca u odnosu na hrvatskog u Bildu ocijenili automobilskom usporedbom Porschea sa Smartom!

"Birajući između Porschea i Smarta, u Gelsenkirchenu su se nekako uspjeli odlučiti za Smart!", stoji u tekstu.

Autor aludira na događaje iz ljeta i jeseni 2007. godine. Brazilac Lincoln napustio je klub, tada 19-godišnji Özil bio je u klubu i figurirao kao njegov nasljednik, no sportski direktor doveo je iz Basela njegova vršnjaka Ivana Rakitića za tri milijuna eura te mu dao Lincolnov dres s brojem deset.

Mladi njemački reprezentativac turskog podrijetla izgubio je i dres koji si je želio i status prvotimca od novopristigle mlade hrvatske zvijezde. Činjenica je da je tada Rakitić igrao bolji nogomet od njega, i svoj najbolji otkako je u Bundesligi.

Sve skupa rezultiralo je Özilovim odlaskom; procijenivši u klubu da je Rakitić perspektivniji, prodali su Özila Werderu u siječnju 2008. godine za 4.25 milijuna eura!

Danas je ljevonogi Nijemac standardni njemački reprezentativac i najkorisniji igrač Bundeslige sa šest golova i deset asistencija u prvih 15 kola. Rakitić je istodobno na učinku od jednog gola i dviju asistencija.

Direktna je to posljedica, piše Bild, goleme razlike u kreativnosti igre između dviju momčadi.

Trener Schalkea Felix Magath komentirao je svoje viđenje situacije:

"Ne mogu promijeniti prošlost. Tada su u Schalkeu očito planirali budućnost s Rakitićem, a ne s Özilom."

"Werder već godinama igra jako dobar nogomet. Trajat će ekstremno dugo dok Schalke ne stigne konačno na tu razinu, pogotovo stoga što nemamo novca za traženje rješenja  na tržištu", dodao je trener.

Pročitajte više