Bilić izdiktirao sastav: Kranjčar i Babić ispali iz prve momčadi, Rapaić i Eduardo polušpice

HRVATSKI izbornik Slaven Bilić je dan uoči prijateljske utakmice s Italijom, koja će se odigrati u Livornu, izdiktirao sastav koji će se suprostaviti aktualnim svjetskim prvacima, pri čemi ipak valja napomenuti da u sastavu "Azzura" neće biti niti jednog igrača koji su u Berlinu podigli najsjajniji nogometni trofej.

Bilić je, javlja RTL Televizija, pred okupljenim novinarima u Livornu otkrio da će Hrvatska igrati u 4-3-2-1 formaciji, tzv. "božićnom drvcu": Pletikosa - Sablić, Knežević, Šimunić, Šerić - Srna, Niko Kovač, Modrić - Eduardo, Rapaić - Klasnić.

Tako će se na sredini terena naći čak tri ofenzivno orijentirana veznjaka (Srna, Rapaić, Modrić) i jedan "čistokrvni" napadač - Eduardo, dok će u vrhu napada "ordinirati" Ivan Klasnić. Rapaić je iz prve postave "Vatrenih" istisnuo dosad standardnog Marka Babića.

Bilić je na pressici napomenuo kako sama formacija i nije toliko bitna, jer se, prema potrebama, njegova momčad može transformirati u sustave 4-5-1, 4-3-3, 4-4-2 i, naravno, 4-4-1-1.

Tako je nakon dugo vremena iz prve postave reprezentacije ispao Niko Kranjčar, pa bi na sredini terena ključni bi igrač trebao biti Dinamov playmaker Luka Modrić.

Kladionice: Italija favorit

Ako je suditi prema ponudama 24 sportske kladionice koje su na internetu uvrstile prijateljski ogled Italije i Hrvatske, domaćini su favoriti u Livornu.

Tako je najbolji koeficijent na pobjedu Italije ponudila Expekt.com, pri čemu on iznosi "čak" 2.05..

Koeficijent na remi kreće se oko broja 3, a Hrvatskoj kladionice daju male šanse unatoč činjenici da za Italiju neće zaigrati nijedan od osvajača naslova svjetskih prvaka. Tako se koeficijent za pobjedu Hrvatske kreće oko 3.7, dok je najbolju ponudu dala kladionica VCbet, čiji koeficijent za pobjedu Hrvatske iznosi 4.3.

N.B.
Foto: I.K.

Pročitajte više