HNL

Bišćan nije vjerovao u ovakvu Rijeku: "Pokazali smo da ovo nije slučajno"

Foto: nk-rijeka.hr

DVA puta u četiri dana Rijeka je pobijedila Lokomotivu. Nakon gostujuće pobjede 1:2 u četvrtfinalu kupa, momčad Igora Bišćana srušila je Zagrepčane na Rujevici s 2:0 u 17. kolu Prve HNL i skočila do drugog mjesta na ljestvici.

Bio je to pravi show Hebera, koji je zabio dva gola, a drugi je bio poseban. Sjurio se Brazilac s loptom prema suparničkom golu, s tri prekrasna driblinga riješio se trojice čuvara, a onda precizno naciljao suprotnu golmanovu stranu i od stative poslao loptu u mrežu.

Rujevica ga je prilikom izlaska s terena ispratila gromoglasnim pljeskom, dok je Armada samo šutke promatrala sjajnu atmosferu na riječkom stadionu.

Bišćan je preporodio Riječane, koji su u devetoj utakmici od njegovog dolaska ostvarili osmu pobjedu, uz samo jedan remi i to protiv Hajduka na Poljudu (1:1). Također, to je sedma uzastopna pobjeda ekipe s Rujevice, koja sada ima šest bodova manje od vodećeg Dinama.

> RIJEKA - LOKOMOTIVA 3:0 Show Hebera za drugo mjesto i -6 od Dinama

HNK Rijeka - NK Lokomotiva Zagreb Rezultati uživo

"Trajalo bi predugo da nabrajam sve dobro što smo radili u današnjoj utakmici. Reći ću samo da sam prezadovoljan i ponosan na svoju momčad koja je odigrala tri sjajne utakmice u sedam dana. Na najbolji mogući način oprostili smo se od svojih navijača i idemo u Koprivnici pobjedom zaključiti ovaj dio sezone. Pokazali smo da ništa od ovoga nije slučajno, ove pobjede su plod napornog rada. Nisam očekivao kada sam došao ovoliko pobjeda, ali uspjeli smo preokrenuti čitavu sliku ekipe u dosta teškim uvjetima zbog svega što se događalo oko nas. Bez obzira što se dogodi u prijelaznom roku, mi ćemo imati isti mentalitet i karakter", rekao je trener Rijeke nakon nove pobjede.

"Drago mi je da smo se na ovako prekrasan način oprostili od svojih navijača za ovu godinu. Dečki ulažu maksimalan trud i zaslužuju podršku", zaključio je Bišćan posljednju domaću presicu u ovom dijelu sezone.

Gostujući trener Goran Tomić u vrlo kratkom roku doživio je dva poraza od istog protivnika, ali nije bio nezadovoljan nastupom svojih igrača.

"Nema se puno toga dodati, zaslužena pobjeda Rijeke. Naletjeli smo na raspoloženu Rijeku koja je u sjajnom nizu, mi uz dosta izostanaka nismo mogli parirati. U ovom trenutku Rijeka je prejaka za nas", rekao je Tomić.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više