POMOĆ NAKON POTRESA

Boksački klub Gladijator: Pišite nam gdje trebamo ići, imamo preko 100 paketa

Foto: Facebook BK Gladijator

BOKSAČKI klub Gladijator krenuo je u akciju pružanja pomoći ugroženim mjestima u potresu koji je zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Iz Gladijatora su jučer najavili da će prikupljati potrepštine koje su odlučili odvesti u Petrinju, Sisak i ostala mjesta koja su stradala u potresu.

Na Facebooku dobivaju komentare u kojima piše gdje bi trebali ići

Nakon što su prikupili značajna sredstava, najavili su obilazak ugroženih mjesta, pri čemu su u stalnoj komunikaciji s korisnicima na Facebooku koji im javljaju tko još uvijek nije dobio pomoć.

Dragi naši Gladijatori i pratitelji, danas se kroz vaše molitve prisjetite malog grada velikog srca po imenu...

Posted by Gladijator Zagreb - #jasamgladijator on Tuesday, 29 December 2020

"Pozivamo vas da se organizirate ako će vam službe dozvoliti prolazak te da svi zajedno pokušamo pomoći Petrinji kako bi i dalje ponosno stajala u Banovini. Drugi dio pomoći ići će kroz prikupljanje potrepština koje ćemo odvesti u Petrinju, Sisak i okolicu i tu vas pozivamo da sudjelujete u što većem broju", napisali su jučer iz Gladijatora na svojoj Facebook stranici.

Nakon što su prikupili više informacijama o ugroženim mjestima, iz Gladijatora su objavili gdje sve namjeravaju ići.

Sukladno sredstvima koje sutra prikupimo dio sredstva biti će upućen i prema okolnim selima. Trenutno imamo na...

Posted by Gladijator Zagreb - #jasamgladijator on Tuesday, 29 December 2020

"Djeca spavaju na livadama"

"Sve se šalje u Petrinju, mi smo sada otišli u okolna sela, ljudima su kuće srušene. Napravili su improvizirani šator, tu spavaju. Treba im goriva za agregate, vode i hrane. Tu su starije žene u kolicima i djeca doslovno na livadi spavaju. Vojska, policija i sve službe su u Petrinji, a nitko ne brine za okolna sela, ne znam, probajte nekako na te stranice od radija i od televizija poslati poruku da apeliraju da se ljudima dostavi pomoć. U Petrinju su dostavljali i kruh i vodu, a ovdje u okolnim selima fali svega: hrana, voda, deke i gorivo. Riječ je o selima Cepeliš, Novo Selište, Gora, Hrastovica, Križ Hrastovački, Strašnik, Župić, Glinska Poljana, to su sela oko epicentra... Ja sam u Selištu, tamo je sve srušeno", napisao je jedan od djelatnika s terena na Facebook stranici Gladijatora.

Stigao nam je i kruh Karlovac - Tušilović i onda na Topusko - Glina Pišite ako treba ciljano negdje imamo preko 100 paketa + deke , kaputa za zimu, šalova Zajedno smo jači 🙏❤️🙏💙🙏

Posted by Gladijator Zagreb - #jasamgladijator on Wednesday, 30 December 2020

Iz Gladijatora su tako uspjeli prikupiti preko 100 paketa i velik broj deka te su na Facebooku zatražili da im se u komentarima napiše gdje ciljano trebaju ići.

Ovo je još jedan sjajan potez u nesreći koja je zadesila Hrvatsku.

Pročitajte više