Čačić optimist: Vjerujem da sa šest bodova idemo na Euro

Foto: Hina

ANTE ČAČIĆ odradio je prvi trening kao izbornik hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon treninga bio je zadovoljan onim što je vidio.
 
"Trening je bio rekuperacijskog karaktera, svi su ga odradili. Primijetio sam da su momci raspoloženi, vesele se što su opet zajedno i na okupu", rekao je Čačić, koji vjeruje da će Hrvatskoj šest bodova iz utakmica s Bugarskom i Maltom biti dovoljno za plasman na Europsko prvenstvo.
 
"Očekuju nas dvije važne utakmice i priželjkujemo osvajanje šest bodova, što će vjerujem biti dovoljno za plasmana na Europsko prvenstvo u Francuskoj."
 
"Mandžukić je u dobrom stanju"
 
Čačić vjeruje da će Mario Mandžukić, koji ima problem s butnim mišićem, biti spreman za utakmice.
 
"Mandžukić je u dobrom stanju, radi intervalne treninge. U srijedu će napraviti magnetsku rezonanciju pa ćemo znati više. Očekujem da će se vrlo brzo staviti na dispoziciju momčadi. Momčad je formirana. Nema nijednog igrača koji ne zaslužuje biti u kadru, veseli me što igraju u svojim klubovima i u dobroj su formi. Doista sam optimist", rekao je Čačić u emisiji Stadion na HTV-u.
 
"Nogomet bez navijača nema smisla"
 
Protiv Bugarske 10. listopada Hrvatska če biti bez navijača zbog UEFA-ine kazne.
 
"Uvijek je lakše igrati uz nogometni dekor. Nogomet bez navijača nema smisla. Momčad je svjesna odgovornosti i da ne smije propustiti priliku da se domogne Europskog prvenstva. Uvjeren sam da će nas ovo dodatno napuniti, da ćemo se dovoljno kvalitetno pripremiti i biti dovoljno motivirani da usprkos toj avetskoj atmosferi ostvarimo dobar rezultat."
 
Hrvatska uz dvije pobjede mora se nadati i kiksu Norveške...
 
"Moramo dati svoj maksimum i očekivati da će nam se poklopiti drugi rezultati. Ali ako se i ne poklope, nadam se da ćemo nakon dobre dvije utakmice u dobrom raspoloženju dočekati sljedećeg protivnika."
  
 

Pročitajte više