Carlisle novi trener Dallas Mavericksa

RICK CARLISLE, bivši trener Detroit Pistonsa i Inidana Pacersa, dogovorio je četverogodišnju suradnju s Dallas Mavericksima, javlja Dallas Morning News.

Nakon što je vodstvo Dallasa otpustilo dosadašnjeg trenera Averyja Johnsona, Carlisle je bio jedini kandidat s kojim su Mavericksi pregovarali o preuzimanju klupe. Tjedan dana nakon početka pregovora, dogovorena je suradnja na četiri godine.

Carlisle iza sebe ima šest godina trenerskog iskustva u NBA ligi. S Detroitom je 2003. bio finalist Istočne konferencije, a s Indianom je isto to učinio godinu dana nakon toga. No, niti jednom nije uspio otići do kraja. Mavericksi se nadaju da će ih ovaj stručnjak, koji je ove sezone radio kao analitičar na ESPN-u, odvesti do naslova prvaka, nakon svih podbačaja u zadnje tri sezone.

Prije dvije godine je Dallas igrao finale NBA lige, ali su nakon vodstva 2-0 poraženi od Miamija 4-2. Prošle sezone su unatoč najboljem omjeru u regularnom dijelu (67-15) ispali u prvom krugu od Golden Statea, dok su i ove sezone u doigravanju završili svoj nastup već u prvoj rundi. Bolji od njih je ovaj put bio New Orleans, koji ih je eliminirao u pet utakmica.

Totalsport

Pročitajte više