Chago poručio navijačima: Dođite pogledati novi Dinamo!

KAMERUNSKI veznjak Mathias Chago uspio je zahvaljujući velikom angažmanu i dobrim igrama "zacementirati" mjesto u prvoj postavi Dinama. Iako zbog problema s vizom za Kanadu nije sudjelovao u pobjedi nad Glasgow Rangersima, Chago je oduševljen pobjedom svog kluba nad škotskim prvakom.

Chago će u Dinamu pod "dirigentskom palicom" trenera Kužea igrati na poziciji zadnjeg veznog, iako je u svom prijašnjem klubu, Metalcu, igrao ofenzivnog veznog. Hrvatski jezik, inače izuzetno težak strancima, naučio je za samo pola godine, a osim njega govori još engleski i francuski.

"Imamo odličnu momčad, ove sezone bit ćemo jako, i te kako jaki. Ova je momčad totalno drukčija od prošlosezonske. Imamo nekoliko iskusnih igrača kao što su Zoran Mamić, Silvio Marić, Eddy Bosnar, Dumitru Mitu." - kazao je Chago u razgovoru za Sportske novosti, pa posebno istaknuo sljedeće: "Na pripremama nismo izgubili nijednu utakmicu!"

Kamerunac ostavlja dojam vrlo skromnog i otvorenog mladića, pa je tako iskreno priznao da nije očekivao da će tako brzo doći do prve postave Dinama, za što najviše zahvaljuje - suigračima.

"Mislio sam da će mi biti potrebno duže vremensko razdoblje za prilagodbu. Ispalo je drukčije, bilo je mnogo, mnogo lakše nego što sam očekivao. Sve zbog mojih sjajnih suigrača. Iznimno su mi pomogli, zaista su sjajni, nevjerojatni." - kazao je Chago, te za kraj pozvao navijače da u što većem broju dođu pogledati utakmicu Dinamo – Željezničar, koja je na rasporedu u subotu u 20h u Maksimiru. Inače, u subotu će se od modrog dresa oprostiti "deda" Edin Mujčin, što bi navijačima Dinama trebao biti dodatni poticaj da dođu u Maksimir.

"Neka dođu u što većem broju vidjeti nove igrače i novi Dinamo." - poručio je Chago.

Pročitajte više