TENIS

Čilić doživio nevjerojatan poraz. Kako je izgubio ovo?

Foto: Gulliver / Getty Images

MARIN ČILIĆ ispao je s turnira u Dubaiju nevjerojatnim porazom od Benoita Pairea 6:2, 5:7, 6:7.

Čilić je u prvom kolu turnira serije ATP 500 ispustio nemoguće. Vodstvo 1:0 u setovima i u drugom setu 5:3 i 40:15 u devetom gemu na svoj servis. Ipak, tada je ispustio dvije meč-lopte, a isto je napravio i u trećem setu. 

Paire se uspio u drugom setu izvući iz takve, naizgled bezizlazne situacije i onda u trećem setu uvjerljivo slaviti u tie-breaku. Međutim, Čilić je prije toga i u ovom setu dva puta imao priliku za dokrajčiti protivnika. Naravno, ni u ovom dijelu igre nije iskoristio dvije meč-lopte.

Na početku prvog seta Čilić je protivniku ponudio četiri break-lopte, ali Paire nije uzeo ponuđeno. Nasuprot tome, Čilić je iskoristio protivnikove greške i uzeo mu servis te je poveo s nedostižnih 3:0 u prvom setu.

Drugi set obilježili su brojni preokreti. Čilić je izgubio servis već u prvom gemu, a dok je gubio 1:3, Paire je imao još jednu break loptu. Čilić se ipak uspio izvući iz teške situacije i potpuno preokrenuti zahvaljujući dvostrukoj servis grešci suparnika. Na jednaki način došao je i do spomenute ogromne prednosti 5:3 i serviranja za meč.

Činilo se da Čilić mora pobijediti jer uz sve navedeno Paire je tada još i slomio reket i zbog toga dobio kazneni poen. Čilić je imao vodstvo 40-15 i dvije meč-lopte zaredom. Umjesto da lagano privede meč kraju, dvostrukom servis greškom vratio je suparnika, a on je ponuđeno prihvatio i oplodio nakon što je Čilić greškama i treći put u ovom setu izgubio svoje servis. 

I u trećem setu Čilić je propustio velike prednosti. Na početku je poveo 2:0, ali je dvostrukom servis greškom izgubio vodstvo. U 12. gemu trećeg seta Čilić je nakon par Paireovih grešaka došao do nove meč-lopte, ali suparnik se vraća asom. Slijedi nova Paireova greška i četvrta meč-lopta za Čilića, ali Paire i tada pogađa as. 

U tie-breaku potpuno razjareni Čilić radi grešku za greškom, a Paire do nevjerojatne pobjede dolazi zahvaljujući Čilićevoj 12. dvostrukoj servis greški. 

Pročitajte više