DINAMO U LIGI PRVAKA

Ćiro otkrio što je rekao vlasniku Chelseaja na poluvremenu: "Tražio me kasnije..."

Foto: Armin Durgut/Pixsell

DINAMO je na startu Lige prvaka napravio senzaciju i na Maksimiru s 1:0 slavio protiv londonskog Chelseaja. "Iskreno, možda sam ja najviše iznenađen ovim rezultatom od svih ljudi koji su bili na stadionu", komentirao je Ćiro Blažević, bivši trener Dinama i nekadašnji izbornik hrvatske reprezentacije.

"Imao sam privilegiju na poluvremenu razgovarati s predsjednikom Chelseaja, jedan Amerikanac, koji je bio malo zabrinut. Iskreno mu kažem 'ne brinite, vi ćete pobijediti'. Prevario sam se. Oni su nas nadigrali, a mi smo pobijedili. Bio sam uvjeren da je taj gol previše rano pao, da će oni reagirati. Tako sam utješio Amerikanca koji me tražio poslije utakmice, jer sam zbrisao", izjavio je Ćiro gostujući u RTL Direktu.

"Čačić ne zaslužuje kritike"

Oduševljen je atmosferom na Maksimiru. "Od prvog do posljednjeg časa su Bad Blue Boysi vjerovali i bodrili našu ekipu. Na njih svi dinamovci mogu biti ponosni. Oni nisu bez razloga, barem po meni, značajan faktor bili u ovoj pobijedi. Sad će Milan nas dočekati drugačije", rekao je Ćiro pa prokomentirao Dinamovog trenera Antu Čačića.

"On je jedan uspješan trener, a mi se treneri mjerimo po rezultatu i on ga ima. Danas mu zamjeram kako može Oršića vaditi kad su nam ostavili prostor i samo on može u njega. Žao mi je jer ne zaslužuje kritiku. Kritiziraj koliko hoćeš, pobijedio je."

Zdravko Mamić, gazda Dinama pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog pljačke kluba, oglasio se nakon pobjede Dinama i poručio da je Englezima sreća što zagrebački klub ne nastupa u Premier ligi. 

"Ne možemo ignorirati Mamića, on je vlasnik većine nogometaša u Dinamovoj ekipi. Ako je on vlasnik, on ih je eventualno doveo. Međutim, postojeća struktura u klubu jako dobro radi i to sve vodi. Ne znam koliko i da li Zdravko ima utjecaj na ovo sve, ali ono što je Zdravko napravio mu ne može nitko uzeti. Od siromašnog Dinama je napravio mali Juventus", odgovorio je Ćiro na pitanje je li Mamić zaslužan za uspjehe Dinama.

Pročitajte više