Coriji maraton protiv Krajana u prvom kolu Umaga

DVA SATA i četrdeset minuta trebalo je pobjedniku Roland Garrosa, osmom tenisaču svijeta i svakako jednom od najboljim "zemljaša" na svijetu Argentincu Guillermu Coriji da pobijedi Varaždinca Željka Krajana u 1. kolu ATP turnira u Umagu.

Coria je slavio sa 5:7, 6:3, 6:4, ali nikako nije bio uvjerljiv protiv Krajana, koji je zadnji dvoboj na ATP Touru igrao prije točno godinu dana upravo u Umagu.

Tada je u 2. kolu predao Carlosu Moyi zbog teške rupture mišića koja ga je izbacila godinu dana iz vrhunskog tenisa - ove godine nikako da prođe kvalifikacije nekog ATP turnira. U Umagu je Krajanu to uspjelo i šteta što je imao najnezgodniji mogući ždrijeb, jer je protiv Corije pokazao da bi prošao protiv bilo koga drugog.

Prvi set je Krajan otvorio sjajno imao je 3:2 i servis, Coria je sve vratio,da bi u 11. igri Varaždinac napravio obrat, a potom servirajući za set triput spašavao break-loptu.

I drugi set je 26-godišnji Varaždinac igrao sjajno, sve do osme igre, kada je imao tri lopte za 4:4 i sve ih je propustio, što iskusni Coria kažnjava dobitkom seta. Ista stvar dogodila se i u trećem setu, ponovno je gubitak servisa kod 3:4 bio koban za Krajana, kod koga se jako osjećao nedostatak dvoboja sa jačim suparnicima u zadnjih godinu dana. Ipak, jako je namučio Coriju i dokazao da s njim u Umagu nikad nije dosadno, uostalom prije tri godine je pobijedio Ljubičića i Hornu i došao do polufinala, gdje je izgubio od Ferrera.

"Sve je bilo u par lopti, a teško je igrati kada nemaš samopuzdanja. Ključan je bio drugi set kada sam triput imao loptu za poravnanje 4:4, da sam to dobio vjerovatno bi ga pobijedio jer je bio jako nervozan. Izvukao se, pogodio par as-servisa kada je trebalo, dok ja nisam mogao tako podići igru. Mišić je i dalje jako bolan, ožiljak stalno zateže i jako mi je teško bez masaže, pogotovu na chalengerima gdje nema masera. No, i ovaj poraz mi daje samopuzdanja da nastavim, dokazao sam sebi da i ovako izranjavan mogu protiv jakih. Samo da mi bol u mišiću popusti, da mogu dva-tri mjeseca mogu normalno igrati i trenirati", kazao je Krajan, koji sljedeći tjedan ide na kvalifikacije ATP turnira u Sopotu, sukladno sa svojom namjerom da radije igra kvalifikacije ATP turnira negoli challengere i futurese.

Rezultati dvoboja 1. kola sa 319.000 eura vrijednog ATP turnira tenisača u Umagu:

Kristof Vliegen (Bel) - MARIN ČILIĆ (HRV) 7-5, 6-2

Guillermo Coria (Arg/2) - ŽELJKO KRAJAN (HRV) 5-7, 6-3, 6-4

Albert Portas (Špa) - Jiri Vanek (Češ) 6-1, 6-0

Lukas Dlouhy (Češ) - Alberto Martin (Špa) 7-5, 6-3

Jiri Novak (Češ/5) - Albert Montanes (Špa) 6-3, 6-3

Ilija Bozoljac (SCG) - Francesco Aldi (Ita) 6-3, 6-3

Filippo Volandri (Ita/8) - SAŠA TUKSAR (HRV) 6-2, 6-1

Pročitajte više