Cristiano Ronaldo uvjerljivo najbolji na Otoku

PORTUGALAC Cristiano Ronaldo okrunjen je kao dvostruki najbolji igrač Premiershipa. U izboru igrača Portugalac je dobio nagradu za najboljeg mladog igrača ispred Cesca Fabregasa i Aarona Lennona, naslijedivši taj trofej od Waynea Rooneya, koji je bio pobjednik posljednje dvije godine.

"Ovo je najljepši trenutak ove godine. Volim engleski nogomet, to je najbolja liga na svijetu i uživam igrati brzo. Ovo je nagrada klubu koji mi je pomogao i u kome sam imao fantastične uvjete za napredak", rekao je Ronaldo nakon svečane ceremonije proglašenja najboljeg igrača FA.

"Ronaldo je, bez dileme, najbolji igrač svijeta u ovom trenutku. Ovo priznanje je rezultat napornog i predanog rada prije svega na treninzima.To je za mladog igrača izuzetno važno, a to je Ronaldo shvatio", izjavio je Ronaldov šef Sir Alex Ferguson.

Ronaldo je izabran i za najboljeg igrača Premierlige, postavši tako drugi igrač koji se u istoj sezoni dobio obje nagrade, nakon Andya Graya 1977. godine. Didier Drogba bio je drugi, a Paul Scholes treći.

Momčad godine: Van der Sar, G. Neville, Vidić, Ferdinand, Evra, Giggs, Scholes, Ronaldo, Gerrard, Drogba i Berbatov

M.J.,V.B.
Foto: AFP

Pročitajte više