RUKOMETNI EURO

Crna Gora ispala s Eura, Nijemci prošli u drugi krug

Foto: EPA-EFE

BJELORUSIJA je u 3. kolu skupine A rukometnog Eura razbila Crnu Goru 36:27 i plasirala se u drugi krug, a Crnogorci su ispali.

Rezultati by SofaScore

Crna Gora je bolje otvorila susret i vodila do sredine prvog poluvremena, a onda su Bjelorusi serijom 6:1 otišli na četiri gola prednosti. Do poluvremena su prednost povećali na +6 i tako vrlo rano riješili susret. U drugom dijelu su konstantno povećavali prednosti i nisu dopuštali Crnogorcima da se ni u jednom trenutku vrate u susret. 

Najbolji je bio Mikita Vailupau sa sedam golova, a Sijarhej Šilovič dodao je pet golova. Crnogorce je predvodio Vladan Lipovina s pet, a Vujović i Ševaljević zabili su po četiri gola.

U drugi krug se plasirala i Njemačka koja je u 3. kolu skupine C s 28:27 pobijedila Latviju, iako su Latvijci susret uveli u neizvjesnu završnicu. Njemačka je dvije i pol minute prije kraja imala tri gola prednosti, no Latvija se vratila, ali u zadnjih 40 sekundi više nije mogla doći do lopte. Julius Kühn je zabio osam golova, a kod Latvije je najefikasniji bio golemi Dianis Kristopans sa sedam golova. Drugi sudionik drugog kruga iz ove skupine znat će se nakon večerašnje utakmice Španjolske i Nizozemske.

Island je s 34:23 bio uvjerljiv protiv Rusije i jednom nogom je zakoračio u drugi krug.

Pročitajte više