DALIĆ U SPLITU

Dalić stigao na Poljud na koncert, publika ga dočekala ovacijama i pljeskom

NA POLJUDU se večeras održava glazbeni spektakl "To je moja zemlja" u čast hrvatske glazbe. Među izvođačima su Prljavo kazalište, Dubrovački trubaduri, Tony Cetinski, Novi fosili, Milo Hrnić, Matko Jelavić, Tereza Kesovija, Stijepo Gleđ Markos, Đani Maršan, klapa Maslina, Zlatko Pejaković, Miroslav Škoro, Kićo Slabinac, Ranko Boban,Jasna Zlokić, Marko Perković Thompson, Dražen Zečić, Meri Cetinić i Mladen Grdović.

Za ovu informaciju ne bi bilo mjesta u sportskoj rubrici Indexa da se na Poljudu nije pojavio Zlatko Dalić. 

Hrvatski izbornik stigao je u Split nakon jučerašnje pobjede nad Walesom u Osijeku, iako već sutra mora biti u Zagrebu, na pres-konferenciji uoči prijateljske utakmice s Tunisom koja se igra u Varaždinu (utorak). 

Publika ga je na Poljudu dočekala gromoglasnim, dugim pljeskom i ovacijama. Organizatori koncerta proteklih dana najavljivali su da će s Dalićem u društvu biti i reprezentativci Hrvatske, no izbornik je oko 20 sati na Poljud stigao sam. 

Dalić već mjesecima vodi kampanju za povratak hrvatske reprezentacije u Split, gdje je Hrvatska posljednji put nastupila prije četiri godine. Gostovanje Hrvatske na Poljudu pretvorilo se u sabotažu jer su još uvijek nepoznati počinitelji noć prije utakmice u travnjak kemikalijama ugravirali divovsku svastiku.

Predstavnici Hajduka i Grada Splita sastali su se nedavno sa šefom HNS-a Marijanom Kustićem, a tema razgovora bila je organizacija utakmice s Mađarskom na Poljudu. Dalić i Kustić otvoreno su nam kazali da je povratak reprezentacije u Split jedan od prioriteta u njihovom mandatu. 

Dio navijača Hajduka žestoko je reagirao na konspirativni sastanak u Zagrebu, a odnosi između Hajduka i Saveza ušli su u nove turbulencije nakon finala Kupa za pionire u Osijeku. Hajduk je objavio priopćenje u kojem HNS proziva za krađu i suze splitske djece.

U međuvremenu, reprezentacija je pod jakim osiguranjem u Omišu odradila generalnu probu za Poljud i zaigrala protiv lokalnog kluba povodom stotog rođendana.

>>> POGLEDAJTE VIDEO: PITALI SMO DALMATINCE ŠTO MISLE O POVRATKU REPREZENTACIJE U SPLIT

Pročitajte više