DAVOR ŠUKER

Dinamova legenda: Šuker je jednom goloruk krenuo na ZET-ovca koji je imao pištolj

Foto: Getty Images/Gulilver Image

VLADO Čapljić, legendarni Dinamov branič s kraja osamdesetih, u razgovoru za portal Mondo otkrio je jednu dosad nepoznatu priču iz dana kad je mladi Davor Šuker tek stigao u Zagreb.

"Išli smo Davor i ja kod nekog nadriliječnika na terapije, a on je vozio. Čekao me ispred stadiona u Peugeotu, ali je auto krenuo taman kad sam htio sjesti. Ponovio je Davor to i drugi put, a ja sam mu rekao da prestane jer ću polomiti noge tako. Davor je pokazao iza nas i vidjeli smo da nas tramvaj pokušava udariti", opisuje Čapljić.

"Htio sam zamoliti vozača tramvaja da pričeka da sjednemo u auto, ali me on išao udariti nogom. Pao je van i ispao mu je pištolj, bio je naoružan! Davor je već krenuo na njega, nije ni vidio da vozač ima pištolj. Pokušavao sam smiriti vozača i Davora, dolazili su ljudi sa svih strana i nastala je galama. Odjednom je vozača netko udario vrećom u glavu. Pogledam i vidim da je to napravila moja supruga", zaključio je Čapljić o jednoj duhovitoj priči koja je mogla imati tragičan završetak. 

Čapljić je stigao u Dinamo 1987. godine iz Partizana. U tri sezone na Maksimiru upisao je 45 nastupa i sedam pogodaka za Modre.

Pročitajte više