PREMIER LIGA

Dvije brojke pokazuju koliko je United bio očajan i zašto je Solskjaer dobio otkaz

Foto: AP Photo/Rui Vieira/Guliver

DAN NAKON visokog poraza od Watforda 4:1 Manchester United prekinuo je agoniju i smijenio Olea Gunnara Solskjaera. 

Klub je objavio da će do angažmana novog trenera momčad voditi Michael Carrick, još jedan dugogodišnji Unitedov as, koji je do umirovljenja 2018. u klubu proveo 12 godina, a zatim ostao kao trener u mlađim kategorijama.

United je u katastrofalnoj formi. U posljednjih sedam kola osvojio je samo četiri boda, a pogled na prvenstvenu ljestvicu dovoljno je objašnjenje otkaza.

Klub je na sedmome mjestu, a s četiri jučerašnja broj primljenih golova popeo se na 21, više nego ikad u povijesti kluba nakon samo 12 kola u Premier ligi.

U tih 12 utakmica United je osvojio samo 17 bodova. Tek ih je jedanput od pokretanja Premier lige imao manje u ovom dijelu sezone, i to 2019./20., također pod Solskjaerom, kada ih je osvojio 16.

Solskjaerov United prošlu je sezonu završio na drugome mjestu s 12 bodova zaostatka za prvakom Cityjem, ali ove sezone, nakon dolazaka Ronalda, Sancha i Varanea, ambicije su puno veće, a već je sad jasno da ih klub ne može ispuniti.

United je nedavno propustio šansu dovesti Antonija Contea jer je ipak odlučio poštedjeti Solskjaera do idućeg kiksa, koji se dogodio već prvom mogućom prilikom. Klub je najavio da trenutačno traži privremenog trenera, samo do kraja sezone, kada bi doveo dugoročno rješenje.

Pročitajte više