Engleski novinar zagovara smjenu Contea: "Ubio je klub. Ne čekajte odvjetnike"

Foto: EPA-EFE

TOTTENHAM se nalazi u nezahvalnoj situaciji. U osmini finala Lige prvaka izbacio ih je Milan koji nije ostavio dojam nepremostivog protivnika, a iako klub i dalje ima izgleda izboriti nastup u idućoj sezoni najelitnijeg natjecanja kroz plasman u ligi, sve češće se spominje smjena trenera. 

Od odlaska Mauricija Pochettina koji je klub odveo u finale Lige prvaka promijenjena su četiri trenera u samo tri godine. Na klupi su se redali Jose Mourinho, Ryan Mason, Nuno Espirito Santo i trenutno strateg Antonio Conte koji je sve očiglednije nezadovoljan.

Talijan koji je donio uspjeh Juventusu, Chelseaju i Interu sve otvorenije kritizira igrače poput Richarlisona koji na terenu nisu ostvarili ono što se očekivalo kada su dovedeni, ali i sam klub za manjak ambicija.

"Čeka ispaltu, nemojte mu dati ni penija"

Zbog toga ga je oštro iskritizirao novinar Daily Maila Simon Jordan: "U jednom neobičnom, nečuvenom intervjuu nakon utakmice, zapanjujuće lišenom samosvijesti, naizgled smo svjedočili pokušaju atentata na nogometni klub. Od vlastitog menadžera. Kako je Conte odvratno krivo predstavio svoje odgovornosti.

Većina razumnih promatrača pretpostavila bi da je to bila usmena ostavka, ali u stvarnosti najvjerojatnije postoji 3,5 milijuna razloga zašto on ne bi imao hrabrosti svojih uvjerenja to učiniti. Čeka svoju isplatu"

Jordan je zatim vodstvu kluba predložio novu trenersku smjenu: ‘‘Nemojte čekati da dođu odvjetnici, dajte mu otkaz isti čas i nemojte mu ništa platiti! Ubio je vlastiti klub. Nemojte mu dati ni penija."

 

Pročitajte više