Englezima su neregularni gol namjestili Klopp i danski vozač boba

Foto: EPA, Screenshot: Youtube, Montaža: Index

"VEOMA sam ponosan na Joeov ubačaj iz auta", oduševljeno je nakon gola kojim je Engleska počela dramatičan preokret protiv Hrvatske za pobjedu (2:1) u ključnom meču Lige nacija na Wembleyju napisao izvjesni Thomas Gronnemark. 

U 78. minuti, pri vodstvu Hrvatske 1:0, Liverpoolov branič Joe Gomez s desne strane uzima veliki zalet i iz auta baca loptu daleko, gotovo u peterac. Tamo je promašuje Jedvaj, hvata Kane i šalje pred gol kroz Lovrenove noge, a Lingard zabija za 1:1. 

Ničega od ovog ne bi bilo da loptu iz auta nije lansirao Joe Gomez. Impresivno, ali i neregularno. Jer usporena snimka pokazala je kako je pri tome nagazio na aut-crtu, a to se ne smije. 

Gomeza je ovako bacati loptu iz auta naučio upravo lik kojeg smo citirali u uvodu. Bivši danski atletičar kojeg je ljetos u Liverpool doveo Jurgen Klopp i to samo kako bi ovaj igrače učio kako daleko bacati loptu iz auta. Pri tome je njemački trener Redsa postao predmet sprdnje mnogih engleskih novinara. 

Ali Gronnemark, koji se hvali da je svjetski rekorder s loptom bačenom iz auta čak 51,33 metara, sada se zadnji smije dok mu se Englezi klanjaju jer je zahvaljujući njemu Engleska kao pobjednik nad Hrvatskom i osvajač skupine na Final Fouru Lige nacija. 

Liverpoolov egzotični trener upravo je Gomeza prepoznao kao novog Roryja Delapa, a prije nego što je došao u Englesku, četiri godine bio je član danske bob momčadi, nakon čega je dalekom bacanju lopte iz auta učio nogometaše Viborga, Midtjyllanda i Silkeborgu.

Klopp je priznao da nije uopće znao za trenera kojem je ovako nešto specijalnost. "Onda sam čuo za Thomasa i sastao se s njim. Čim smo počeli pričati znao sam da ga želim upoznati."

Hrvatska izgubila protiv Engleske Himna na Wembleyju

Atmosfera nakon utakmice: Wembley uoči utakmice

Pročitajte više