PREMIERSHIP

EVERTON - CHELSEA 2:0 Domaćin kaznio sve Hazardove i Higuainove promašaje

Foto: EPA

EVERTON je danas došao do velike pobjede protiv Chelseaja na svom terenu u sklopu susreta 31. kola engleskog Premiershipa.

Klub iz Liverpool slavio je s 2:0 protiv londonskog sastava koji je drugo prvenstveno kolo zaredom razočarao nakon što su na Stamford Bridgeu jedva izvukli bod protiv Wolvesa prošlo kolo.

Ukratko, Bluesi su se raspali na Goodison Parku gdje je Everton iskoristio sve što protivnici iz Londona nisu.

Everton - Chelsea Live Score

Chelsea mora i može bolje ako želi dohvatiti plasman u Ligu prvak dogodine, ali čini se da u svlačionici londonskog kluba to nije imperativ. Barem igračima koji su odigrali još jednu partiju daleko od savršene i onakve kakvu bi trener Maurizio Sarri htio da odigraju.

Mogli su u prvih desetak minuta do vodstva. Tri velike šanse imali su Eden Hazard i Gonzalo Higuain, ali nisu bili precizni. Kazna im je stigla početkom nastavka kada se Richarlison najbolje snašao poslije ubačaja iz kuta i pogodio za vodstvo domaćina.

Rezultat se nije mijenjao do 72. minute, a onda je Everton prelomio susret. Gylfi Sigurdsson je pogodio za povećanje prednosti. Islanđaninu je Kepa Arrizabalaga prvo obranio penal, ali je Sigurdsson bio siguran iz odbijanca.

Domaćin je mirno priveo susret kraju, a Chelsea po tko zna koji put ove sezone ostao nedorečen u napadu. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić ostao je na klupi Chelseaja.

Ostaje dojam da će Chelsea kroz Europa ligu tražiti plasman u Ligu prvaka dogodine jer im on kroz domaće prvenstvo polako izmiče iz ruku.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više