LIGA PRVAKA

Evo koliko je Lewandowski zabio u zadnje dvije godine u odnosu na Messija i Ronalda

Foto: Kolbert-press/Christian Kolbert/Guliver

ROBERT LEWANDOWSKI sinoć je na Camp Nouu pridonio agoniji Barcelone drugim i trećim golom u visokoj pobjedi Bayerna 3:0 na startu nove sezone Lige prvaka.

Poljak je tim golovima samo nastavio nevjerojatan niz kojim se potvrđuje kao najbolji napadač današnjice. Utakmica u Barceloni bila mu je 18. za Bayern u nizu na kojoj je zabio barem jedan gol. Posljednji put kratak je ostao još u veljači, a u ovih 18 susreta pogodio je čak 29 puta.

S ova dva gola Lewandowski je proslavio i lijepi jubilej od 75 pogodaka u Ligi prvaka. Samo su Cristiano Ronaldo (135) i Leo Messi (120) zabili više, a tek je Argentinac do tog jubileja stigao brže. Njemu su trebale 92 utakmice, Lewi 97, a Ronaldu 111.

Dominacija Bayernova stroja za golove najbolje se vidi u statistici od početka sezone 2019./20. Od tada je Lewandowski u svim natjecanjima postigao čak 112 golova, a daleko iza njega su na diobi drugog mjesta Kylian Mbappe i Ronaldo s po 76, Erling Haland zabio je 73, a Messi 69.

Početak nove sezone, s kulminacijom sinoć na Camp Nouu, pokazao je da Poljak ne namjerava prestati s trpanjem. U prvih šest utakmica pogodio je već 10 puta.

Pročitajte više