ZLATNA LOPTA

France Football objavio deset utakmica koje su Modriću donijele Zlatnu loptu

Foto: EPA

HRVATSKI nogometaš Luka Modrić u ponedjeljak je osvojio nagradu tjednika France Football, treće veliko međunarodno priznanje nakon što su ga prethodno krovne nogometne organizacije UEFA i FIFA proglasile najboljim igračem Europe i svijeta u 2018. godini.

France Football objavio je listu od deset utakmica u 2018. godini koje su Modriću donijele Zlatnu loptu. Hrvatski reprezentativac u tim je susretima oduševio nogometnu javnost i zasluženo osvojio nagradu za najboljeg igrača 2018.

Prva izdvojena utakmica bila je 3. veljače kada je Real odigrao 2:2 kod Levantea, a iako je Real u tom susretu kiksao, Modrić je bio najbolji na terenu. Razigravao je momčad, gurao je suigrače u prilike...

Sjajni nastupi u Ligi prvaka

Druga utakmica odigrana je 14. veljače u osmini finala Lige prvaka. Real je slavio kod PSG-a 3:1.

"PSG-ov igrač Giovani Lo Celso sigurno još pamti kako se Modrić poigrao s njim u prvoj utakmici. Real je slavio 3:1, a Modrić je bio zaslužan za odlučujući pogodak Cristiana Ronalda. Ta akcija savršeno dočarava njegovu predstavu: dinamika, tehnika, altruizam, preciznost. Ukratko, sjajno umijeće", piše France Football.

Modrić je bio odličan i 25. travnja i 1. svibnja, u polufinalnim susretima protiv Bayerna.

Veznjak Reala je u finalu Lige prvaka protiv Liverpoola još jednom potvrdio nevjerojatan talent i kvalitetu. Iako u toj utakmici nije zabio ni asistirao, imao je velik utjecaj na igru. Uz Benzemu je dobio najveću ocjenu prema France Footballu.

Povijesno Svjetsko prvenstvo

Nakon nastupa za Real, francuski medij naveo je i igre za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Modrić je kao kapetan vodio reprezentaciju do povijesnog srebra.

France Football izdvojio je utakmice protiv Argentine, Rusije, Engleske i Francuske.

Deseta utakmica odigrana je 19. rujna u prvom kolu Lige prvaka protiv Rome. Istaknuli su sjajno Modrićevo dodavanje za Balea za 2:0. Modrić je u toj utakmici imao 90 % preciznih dodavanja.

"Ostale su mi još dvije godine ugovora, a nadam se da ću ostati još koju godinu dulje. Pokazuju mi da sam im drag pa bih se volio umiroviti u Realu. Moja obitelj uživa u Madridu pa i ja želim nastaviti uživati u tom velikom klubu", rekao je 33-godišnji Modrić španjolskim medijima nakon primanja nagrade.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Luku Modrića instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Luka Modrić

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više