Gattuso osvojio srca Milanista: Na klupi može ostati još deset godina

Foto: Getty Images

MILAN je koncem protekle godine započeo s još uvijek tekućom serijom nepobjedivosti. Trenutačno je osmoplasirani klub talijanskog prvenstva s tri boda zaostatka za šestoplasiranom Sampdorijom koja zauzima posljednju poziciju koja svršetkom sezone jamči dodatne kvalifikacije Europa lige. Usto, plasirao se u polufinale nacionalnog kupa te šesnaestinu finala Europa lige. 
 
Aktualni rezultati, kao i pozitivne vibracije, ponukali su klupske operativce da javno komplimentiraju trenerski učinak Gennara Gattusa (40) pod čijim vodstvom talijanski velikan sustavno poprima šampionske konture.  
 
"Nadam se kako će Gennaro Gattuso na Milanovoj klupi ostati još deset godina. Ne tražimo mu zamjenu jer znamo da smo klupu povjerili pravom čovjeku. Možda je naša odluka u očima javnosti poput kocke, ali smatramo kako smo za Milan odabrali najboljeg trenera. Izabrali smo Gennara Gattusa jer vjerujemo kako u klubu može ostati još deset godina", istaknuo je Milanov sportski direktor Massimiliano Mirabelli s vjerom kako klub u nastavku sezone može prepraviti prijašnje rezultate s početka sezone kojima je uvelike kompromitirao svoj ugled. 
 
"Znamo da smo izgubili dragocjeno vrijeme, ali imamo dovoljno vremena da se ispravimo. Još nije vrijeme žaljenja", rekao je Massimiliano Mirabelli s vjerom u kompetencije Gennara Gattusa.  
 
Gennaro Gattuso, bivša klupska legenda, smjenom Vincenza Montelle šefom je stručnog stožera imenovan 27. studenoga 2017. godine. U dosadašnjih 13 službenih utakmica ubilježio je šest pobjeda, četiri remija te tri poraza uz gol razliku 15:14, s 1,69 prosječno osvojenih bodova po utakmici.
 
Trenersku karijeru započeo je u Sionu te ju je redom gradio u Palermu, Kreti, Pisi te Milanovoj juniorskoj selekciji. Tekući ugovor s Milanom istječe mu 30. lipnja 2019. godine.

Pročitajte više