Grasso "pijan od sreće", ostali reprezentativci oduševljeni

ODUŠEVLJENJE s izbornikom Lippijem dijele i reprezentativci Italije. Strijelac prvog pogotka u jučerašnjoj utakmici Fabio Grosso kazao je kako je "pijan od sreće".

"Gol sam posvetio svojoj ženi i djeci. Nemam puno toga za reći osim da smo odlična momčad. Protiv Njemačke smo zasluženo pobijedili i jedva čekam da to proslavimo." - dodao je strijelac protiv Njemačke.

Juventusov igrač Gianluca Zambrotta kazao je nakon utakmice kako su zaslužili pobjedu nad Nijemcima dodavši kako su slijedili Lippijeve upute.

"Prije susreta Lippi nam je rekao da igramo kao što smo igrali do sada i pokažemo snagu kakvu smo pokazal na prethodnim utakmicama." - kazao je Zambrotta.

"Mislim da sam na vrhuncu svoje zrelosti. Puno sam bolji nego prije i nadam se da ću tako i nastaviti, ne samo ja, već se nadam da će cijela naša reprezentacija ostati na toj razini" - rekao je Zambrotta nakon utakmice.

Napadač Alberto Gilardino, koji je u drugom poluvremenu zamijenio Lucu Tonija, kazao je kako su svi sretni što su dogurali do finala Svjetskog prvenstva.

"Prije utakmice rekli smo jedni drugima što nam je cilj i na terenu smo bili odlični. Došli smo do finala skromnošću i odlučnošću, igrajući svaki susret s karakterom. Patili smo, ali smo vjerovali da to možemo" - dodao je Gilardino.

Strijelac drugog pogotka za Italiju u polufinalu protiv Njemačke Alessandro del Piero kazao je kako mu je drago što je sudjelovao u jednoj od najboljih utakmica koje je Italija igrala na Svjetskom prvenstvu.

"Bilo je fantastično sudjelovati na ovakvoj utakmici. Ne postoje riječi kojima bi se moglo opisati što osjećam nakon što smo pobijedili na njihovom terenu. Iako su me neki nedavno kritizirali, pokazao sam da imam volje i želje kao i svi ostali" - rekao je Del Piero.

"Kvaliteta naše momčadi leži u snazi momčadi. Još ne razmišljam o finalnoj utakmici, želim uživati u ovom trenutku, iako imamo još puno posla" - dodao je.

Andrea Pirlo, igrač utakmice kazao je kako mu je dječački san bio da zaigra u polufinalu Svjetskog prvenstva. "Mislim da smo zaslužili pobjedu. Stvorili smo mnogo šasni za pogodak, ali smo imali i sreće koja nam je bila potrebna." - rekao je Pirlo.

Talijanski vratar Gianluigi Buffon rekao je kako je njihov cilj bio doći do finala, u čemu se uspjeli. "Lippi se pobrinuo da budemo spremni za to. Zahvaljujem svojim suigračima što su zabili dva prekrasna gola. Počeo sam razmišljati o penalima već početkom drugog poluvremena. Nadamo se da ćemo pobijediti i u finalu" - dodao je Buffon.

A.H.

Pročitajte više