GUARDIOLIN NOVI DEBAKL Poklonjenim penalom do boda kod "drugoligaša"

Foto: Getty Images / Guliver Image

MIDDLESBROUGH - MANCHESTER CITY 2:2 u 35. kolu Premier League.

Domaćini su ovakvim rezultatom na korak od druge lige, dok gosti u borbi za mjesto koje vodi u Ligu prvaka nisu iskoristili posrtanje gradskog rivala protiv također davljenika Swanseaja.

Boro je na poluvremenu vodio golom Alvara Negreda. Bivši napadač Cityja zabio je bivšem klubu snažnim udarcem s ruba kaznenog prostora. 
 
City je izjednačio iz skandaloznog dosuđenog penala u 69. minuti. Leroy Sane se u trku zabio u Martena de Roona i pao preko njegove stajaće noge. Nije bilo govora o jedanaestercu, ali sudac Kevin Friend ga je ipak dosudio, što je izazvalo žestoke i potpuno opravdane prosvjede igrača Middlesbrougha. Ali, Aguero poentira iz poklonjenog kaznenog udarca.
 
Ljutnju su nogometaši Boroa iskoristili kao motiv za postizanje još jednog vodećeg gola. Calum Chambers ugurao je lopt iz blizine u 77. minuti, ali u 85. Gabriel Jesus u mrežu šalje Aguerov centaršut za konačnih 2:2.
 
Boro tako tri kola prije kraja ostaje šest bodova udaljen od opstanka, dok City ostaje četvrti, jedan bod ispred rivala Uniteda, ali je propustio pobjedom preskočiti Liverpool na trećem mjestu.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više