BOKS

Habazin o napadu na svog trenera: Pao je u nesvijest, srušio se poput stabla...

Foto: Getty Images / Guliver Image

IVANA HABAZIN vratila se u Hrvatsku nakon velikog skandala koji se dogodio u američkom Flintu. Tamo se najbolja hrvatska boksačica trebala u noći sa subote na nedjelju boriti za svjetsku titulu protiv Claresse Shields, ali je meč otkazan jer je njezin brat Artis Mack nokautirao Ivaninog trenera Jamesa Alija Bashira.

Mack je uhićen, a Habazin je ispričala što se točno dogodilo.

"Došao je s leđa i udario ga je šakom. Neki su vidjeli da ga je udario s leđa pa u vilicu, a ja sam vidjela da ga je udario u predjelu uha i malog mozga. Automatski, kako ga je udario, tako je trener pao u nesvijest. Zapravo, srušio se kao kada padne stablo i još udario u  pod", ispričala je Ivana za RTL po dolasku u Zagreb, a svemu je prethodila prepirka Bashira i Claressine sestre koja mu nije dozvoljavala da pogleda vagu.

"Ja ne opravdavam ono što je on rekao. To je Amerika, imaju drukčiji način razgovora. On je ponosan i u godinama je, a poludio je kad ga je najprije ta žena počela napadati", dodala je Habazin, a oglasio se i njen trener koji je morao na operaciju

Nakon incidenta i kaosa Shields je najprije poručila hrvatskoj boksačici da pronađe novog trenera, ali se potom ispričala i osudila napad na Bashira.

"Ne podržavam to ni na bilo način koji opravdavam postupak, neovisno o tome što je on ranije rekao. Stojim uz Ivanu i trenera Alija. Također, razumijem zašto su otkazali meč. Ali ovaj postupak jedne osobe ne bi trebao biti odraz ljudi iz Flinta, iz Michigana, koji se svakim danom trude učiniti stvari boljima", naglasila je Shields.

Iako je meč otkazan, uskoro će se krenuti u odabir datuma za novu borbu.

"Treba vidjeti. Ugovor je važeći, dogodit će se ponovno zakazivanje meča", otkrila je Habazin.

Pročitajte više