Hajduk o zabrani: Nema reklame za političare! Svi zajedno su nacrtali svastiku na Poljudu

Foto: Hina

NAKON što su splitski portali objavili vijest da je Hajduk zabranio ulaz u A ložu Poljuda zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću za ključnu utakmicu sezone s Maccabijem, informaciju smo provjerili u splitskom klubu.

Index je zanimalo je li Bandiću uistinu zabranjen ulaz i po kojoj osnovi: Zbog političkog populizma, financiranja projekata Zdravka Mamića, obzirom da su mediji vijest stavili i u kontekst zabrane koju je dobio dopredsjednik HNS-a Ante Kulušić, ili po nekom trećem kriteriju.

Povjerenik za sigurnost Kristian Petric nije nam htio odgovoriti je li Bandić zaista u četvrtak želio nazočiti utakmici s izraelskim klubom, ali je potvrdio da klub ima popis osoba kojima ulaz u ložu nije dopušten, kao i da su s tim popisom upoznati oni koji trebaju biti.

"Popis smo složili zbog svih onih koji su sudjelovali u upropaštavanju Hajduka. Idu izbori i Hajduk nikome ne želi raditi reklamu. Dobro se zna kako je završio Ante Kulušić i kako će u tom kontekstu završiti Davor Šuker. Niti jedno ime koje preko Hajduka želi političku reklamu nije dobrodošlo", rekao nam je Petrić i dodao:

"Toga ćemo se držati. U loži nisu dobrodošli svi oni koji su sudjelovali u upropaštavanju Hajduka. Nećemo govoriti poimenično, da nikoga ne bismo reklamirali. Na tom su popisu i pojedini veterani Hajduka, kao i pojedinci koji djeluju kroz HNS, a znamo na koji su način djelovali. Oni će se sami prepoznati. Niti jednoj političkoj opciji nećemo dozvoliti poentiranje preko Hajduka. To zna i predstavnik Hrvatskog helsinškog odbora koji je na utakmicu došao u šlapama, pa smo ga zamolili da drugi put obuče cipele. Mnoge političke opcije djelovale su oko Hajduka, a ništa nisu napravile. Sve političke opcije zajedno su nacrtale kukasti križ na Poljudu, jer je to svima odgovaralo. Zna se kome nije odgovaralo - samo navijačima."

Zabrana Bandiću i ostalim političarima otvara legitimno pitanje hoće li na popisu sutra biti svi koje NO Hajduka smatra kriminalcima i političkom populistima, te koliko će taj popis bit dugačak i objektivan.

Pročitajte više