RIJEKA SLAVI U derbiju na Poljudu razbila Hajduk

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixell

HAJDUK od ožujka 2012. ne zna kako je to pobijediti Rijeku. Crni niz Bijelih nastavit će se i dalje jer je prvak Hrvatske bez ikakvih problema i danas slavio i to usred Splita. Golovima sjajnog Hebera Rijeka je pobijedila 2:0 i odmakla je Splićanima na ljestvici.
 
 
Prvak Rijeka dobila je u Splitu "Jadranski derbi" i ostala za petama Dinamu, dok je Splićanima s dva gola presudio junak dvoboja Heber. 
 
Iz šansama vrlo siromašnog prvog dijela ističe se maestralan potez Rijekina Brazilca Hebera koji je u 24. minuti ubačaj Žute s desne strane iz teške pozicije vrhom kopačke pretvorio u vrlo atraktivan pogodak. Nakon iznimno mlake i jalove igre u prvom dijelu, Splićani su počeli daleko ofenzivnije i motiviranije u drugom dijelu, no Rijeka je to kaznila drugim golom u 58. minuti. Veliku pogrešku je napravio branič Lopez kome je loptu oduzeo Mišić, udarac Gavranovića brani Stipica, a Heberu nije bilo teško odbijenu loptu pospremiti u praznu mrežu. U 66. minuti je Prskalo bravurozno obranio udarac Hanze iz slobodnog udarca s 18 metara, a vratar Rijek je obranio i pokušaj glavom Hajdukova pojačanja Huga Almeide u 67. minuti. 
 
Vodi Dinamo s 25 bodova, Rijeka ima 21, a Hajduk i Osijek po 16 bodova. 
 
Pred 20.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Pajač iz Zeline. 
 
Strijelac: 0-1 Heber (24), 0-2 Heber (58)
 

Nažalost, utakmica je imala i svoju krvavu uvertiru. Prema prvim informacijama navijači Rijeke su na naplatnim kućicama kod Dugopolja uočili nekoliko automobila s Hajdukovim navijačima i napali ih. Snimke pokazuju da je tučnjava bila žestoka i da je nekoliko navijača ostalo ležati na cesti prije nego je policija prekinula okršaj.
 
Policija je izvijestila da je četvero navijača zatražilo liječničku pomoć.

Pročitajte više