Hajduk pobjedom protiv Zadra preuzeo vrh ljestvice HNL-a, remi Slaven Belupa i Zagreba

U PRVIM utakmicama 17. kola Prve HNL Hajduk je pobijedio Zadar s 3:1 i tom pobjedom preuzeo prvo mjesto na prvoligaškoj ljestvici. U Koprivnici je Zagreb remizirao sa Slaven Belupom.

Hajduk je u Zadru od samog početka preuzeo inicijativu s vrlo napadačkom igrom. Već u prvoj akciji, u prvoj minuti pogotkom Blatnjaka poveo je s 1:0. Dominacija Hajduka se nastavila i tijekom cijelog prvog poluvremena u kojem je pokoju priliku uspio zabilježiti i Zadar, no bivši Zadrov vratar Kale, danas na vratima Hajduka obranio je najizgledniju priliku Zadrana u prvom poluvremenu.

Hajduk je drugi pogodak postigao ve u 12. minuti susreta. Strijelac je ponovo bio Blatnjak, i to nakon što se igrač Zadra poskliznuo i pao, a Blatnjak mu je urao loptu i smjestio je iza leđa vratara Zadra. Samo 10. minuta kasnije Hajduk je postigao i svoj treći pogodak, posljednji na utakmici. Strijelac je bio Bušić.

Hajduk je dominirao u prvom poluvremenu, no u drugom poluvremenu je stao. Iako su imali nekoliko prilika i u drugom poluvremenu Splićani su ostali na tri postignuta gola, a Zadar je u 76. minuti smanjio prednost Hajduka na 3:1.

Pred 2500 gledatelja na stadionu Stanovi sudio je Vukić iz Rijeke.

U Koprivnici je utakmica bila vrlo ravnopravna. Domaćin je utakmicu započeo malo agresivnije nego gosti, no bez pravih prilika. Nakon 15-ak minuta i Zagreb počinje prijetiti, ali u prvom poluvremenu ni jedna ni druga momčad nisu imale izglednih prilika za pogodak. Sve akcije obiju momčadi završavale su oko šesnaesterca, a i jedni i drugi čekali su kiks suparničke obrane.

Prvi su pogriješili gosti, pa je u 59. minuti Slaven Belupo poveo golom Bošnjaka. Zagreb je i dalje napadao, te je 15 minuta kasnije pogotkom Brkljače izjednačio.

Do kraja susreta momčadi su i dalje bile ravnopravne.

Pred 900 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Vučkov iz Rijeke.

Tijek utakmica:

 

 

 

U prvih 20 minuta dominira Slaven Belupo, igra se vrlo brzo, no ni Zagreb nije bezopasan.

Nakon prvih 20. minuta momčadi postaju ravnopravne, iako je domaćin malo agresivniji. No, niti s jedne niti s druge strane nije bilo pravih prilika.

Niti drugo poluvrijeme nije donijelo ništa novog u igri obje momčadi. Pravih prilika nije bilo, a momčadi su čekale greške suparničke obrane.

U 59. minuti pogriješila je Zagrebova obrana i Petar Bošnjak svladao je Zagrebovog vratara Stojkića, te doveo Slaven Belupo u vodstvo.

Od 74. minute rezultat u Koprivnici je izjednačen. Strijelac za Zagreb bio je Brkljača.

Foto: FAH

Pročitajte više