HNL

HAJDUK - VARAŽDIN 2:0 Hajduk u gotovo nemogućim uvjetima do rutinske pobjede

Milan Sabic/PIXSELL

HAJDUK je u šestom kolu 1. HNL pobijedio Varaždin 2:0 na kišom natopljenom terenu Poljuda. Sve je praktički bilo gotovo nakon prvih 15 minuta - u petoj je Adam Gyurcso zabio za vodstvo, a u 15. Varaždin ostao bez isključenog Jorga Pëllumbija.

Problem igračima su stvarali teški vremenski uvjeti jer je kiša padala cijelo vrijeme, a pred kraj utakmice vjetar je toliko jako puhao da je bilo gotovo nemoguće išta smisleno odigrati na olujnom jugu.

Nemogući uvjeti za igru pred kraj utakmice

Vukasova momčad je na idealan način počela utakmicu, u petoj minuti Adam Gyurcso pogodio je za vodstvo.

Mađar je s lijeve strane pokušao centrirati, međutim, to je završilo u mreži Olivera Zelenike. Lopta je proletjela kroz peterac i otišla u Zelenikin lijevi kut.

Sve je praktički bilo gotovo nakon prvih 15 minuta

Varaždin u 15. minuti ostaje s igračem manje. Isključen je Albanac Jorgo Pëllumbi koji je dobio drugi žuti karton. U akciji kod isključenja povukao je za dres Gyurcsa pa ga je sudac Fran Jović poslao u svlačionicu. Svemu je prethodila odlična lopta Dimitra Diamantakosa u prostor.

Splićani su nastavili pritiskati i prijetiti, najviše po desnoj strani. Nešto je obranio Zelenika, bilo je tu i nepreciznosti pa je Toplakova momčad mogla biti zadovoljna minusom od samo jednog gola nakon prvih 45 minuta.

Sumnjivi penal za Hajduk

U drugo poluvrijeme Hajduk također ulazi na pravi način. U 50. minuti Mijo Caktaš zabija iz penala za 2:0 nakon što je Oliver Zelenika srušio Diamantakosa koji je sam izašao na njega. Grk je išao zaobići golmana Varaždina i zatim pao, a Jović je odmah svirao penal. VAR je ispoštovao njegovu odluku, no i dalje penal djeluje vrlo diskutabilno.

Hajduk je nastavio s pritiskom na kišom natopljenom terenu, Zelenika se istaknuo obranom Jairu, a kako je vrijeme odmicalo uz stalnu kišu, rasla je i nervoza na terenu pa od kvalitetnog nogometa do kraja nije moglo biti baš ništa.

Na kraju je Leon Benko zaprijetio Posavcu, no to je završilo pored gola.

Splićani 3. listopada gostuju kod Gorice, Varaždin dan kasnije dočekuje Dinamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više