Hezonja razljutio glavne igrače reprezentacije: "Nitko nikoga neće puškom tjerati, ali..."

Foto: Guliver Image/Getty Images

ROKO UKIĆ, kapetan hrvatske reprezentacije, otkrio je kako su glavni igrači nezadovoljni odlukom Marija Hezonje koji je najavio da će preskočiti ovogodišnji Eurobasket.
 
Košarkaš Orlanda želi se posvetiti klupskoj karijeri ovog ljeta ili kako je izjavio: "Pokušat ću posložiti kockice i kompletirati svoju igru."
 
Izbornik Aco Petrović poručio je kako će mladom košarkašu dati još vremena da promijeni odluku, ali glavni igrači reprezentacije već su se izjasnili preko kapetana.
 
"Čuo sam se s Bojanom, Šarićem i Simonom i svi imamo isto mišljenje. Snaga reprezentacije, mislim tu na lanjsko ljeto, bila je u tome da su svi željeli igrati, nitko tu nije postavljao bilo kakve uvjete i nitko nije tražio ništa. Svi su gledali samo što će najbolje od sebe dati reprezentaciji i u tome leži tajna našeg lanjskog rezultata. To je bila naša najveća snaga; ne individualna igračka snaga, nego baš to zajedništvo i spremnost na odricanje. Svatko ima pravo na svoju odluku, svatko ima pravo doći ili ne doći, u reprezentaciju nitko nikoga neće puškom tjerati", rekao je Ukić za Sportske novosti.
 

 
S 22-godišnjim Hezonjom nitko nije razgovarao...
 
"Svaka čast Mariju, on je budućnost hrvatske košarke, ali ako ne želi biti sadašnjost, onda to neće biti, bit će netko tko želi. Reprezentacija nije ničija zafrkancija, to je ozbiljna stvar, o tome se ne govori “danas bih igrao, sutra ne bih”, nego se tu jasno kaže. Ako si unutra, unutra si, ako nisi, pošteno je reći da se tu ne vidiš i svatko ide svojim putem. U tom je slučaju svima lakše, i treneru i igračima i navijačima."
 

Pročitajte više