Hiddink: Nadigrali smo Nizozemce taktički, trkački i tjelesno

GUUS Hiddink jedan je od rijetkih Nizozemaca koji ne tuguje nakon eliminacije Oranja s Europskog nogometnog prvenstva.

Hiddink je na klupi ruske reprezentacije još jednom dokazao trenersku klasu. Njegova je selekcija potpuno nadigrala Nizozemsku u četvrtfinalnoj utakmici u Baselu, iako je pobjedu s 3:1 osigurala tek u produžetku.

"Nevjerojatno je što su momci uspjeli, taktički, trkački, tjelesno. To je gotovo čudo što su moji igrači napravili. Reagirali su dobro na svaku akciju Nizozemske, koja je bila opasna jedino iz prekida. Primili smo gol pred kraj utakmice. Obično je teško u tim situacijama motivirati igrače, ali uspjeli smo. Bili smo dominantni, ponosan sam na moju momčad", izjavio je Hiddink. 

Andrej Aršavin, koji je opet bio najbolji igrač ruske reprezentacije u četvrtfinalnoj pobjedi na Euru nad Nizozemskom 3:1 u produžetku, ponudio je prvu izjavu odmah nakon utakmice.

"Naš je nizozemski trener s jedanaest ruskih igrača eliminirao jedanaest talentiranih nizozemskih igrača. Neopisivo sam sretan, kao, uostalom, i cijela Rusija. Utakmica je bila jako teška, ali nećemo se zbog toga tužiti. Najvažnije je da smo pobijedili. Očekivali smo agresivniju igru Nizozemaca u produžetku, ali čini se da su stali prije nas, kao da nisu imali snage", izjavio je Aršavin, koji je u drugom produžetku drugi gol za Rusiju namjestio, a treći zabio.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više