BOKS

Hrgović sve bliže velikom meču, ali njegov menadžer poslao je upozorenje Britancima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

NAKON što je u drugoj rundi sredio nedorasloga Grka Alexandrea Kartoziju u Danskoj, Filip Hrgović će se 7. studenog boriti protiv Amerikanca Rydella Bookera u Floridi, a njegovi promotori sad su natuknuli tko bi mu mogao biti idući protivnik.

O borbi između Hrgovića i njegova bivšeg sparing-partnera Britanca Daniela Duboisa već se dugo kalkulira jer se radi o dvojici najboljih boksača svijeta do 30 godina, a Filipov menadžer Nisse Sauerland i promotor Eddie Hearn u razgovoru za Sky Sports nagovijestili su da bi se ta borba mogla zaista uskoro održati.

Hearn: Obojica su među najboljih 10 na svijetu

"Sjajna borba! Svi smo čuli priče sa sparinga pa saznajmo jesu li istinite ili ne. To su dva vrhunska mlada teškaša, obojica su među 10 najboljih na svijetu", rekao je Hearn.

Sauerland nije želio govoriti o njihovim sparinzima, ali je jasno dao do znanja da bi Hrgović vrlo rado pristao na taj meč.

"Filip je najbolji teškaš na svijetu. Naravno da bismo prihvatili borbu s Duboisom, bez problema, ako su uvjeti pravi. Ali Dubois prvo mora pobijediti Joea Joycea i ne bi trebao gledati unaprijed. No prihvatili bismo borbu s pobjednikom tog meča, znam da bi Filip bio vrlo zagrijan za nju", rekao je Sauerland pa ipak upozorio:

Sauerland: Ta borba mora nešto značiti, ali nećemo je dugo čekati

"Uvjeti moraju biti pravi, da ulog bude nekakav naslov. Ta borba mora nešto značiti. Želimo napredovati što je brže moguće i nećemo predugo čekati Duboisa ili Joycea jer vjerujemo da je Filip iznad njih u smislu talenta i imamo veće borbe u planu. Nisu to loši borci, ali moraju se dokazati jedan protiv drugoga", objasnio je Sauerland.

Meč između Duboisa i Joycea održat će se 28. studenog, a Hrgović će je sigurno pratiti s izuzetnim zanimanjem.
 

Pročitajte više