Hrvatska bolja i od Japana

U DOSADNOJ, ali na trenutke teškoj utakmici, Hrvatska je, u drugom kolu prvog kruga Svjetskog prvenstva skupine C, svladala Japan s 34:25 (poluvrijeme 15:14). Sutra je dan odmora, a u srijedu je na rasporedu susret s Australijom.

Iako su Japanci do 40. minute susreta držali priključak s našima, utakmica je izgledala kao prijateljska na kojoj je dopušteno promašivati i slabije igrati obranu. Barem za naše reprezentativce.

Naime, naša obrana bila je vrlo propusna tijekom cijele utakmice. Japanci su pucali preko naših i kroz naše igrače, a naši vratari, također su bili nemoćni.

Zanimljivo je da naši nisu mogli zaustaviti niti vanjske šuteve malih Japanaca, iako su i 30-ak centimetara niži od naših divova u obrani - Vorija i Dominikovića, primjerice.

Niti napad nije funkcionirao kako treba, Červar je pokušao mijenjati, no čini se da danas nitko nije imao svoj dan.

Našima je očito lakše igrati kada ispred sebe imaju španjolske gorostase, nego 30-ak centimetara niže, ali brže i okretnije Japance.

No, nadamo se kako je u ovoj utakmici prevladana kriza, a vjerujemo i kako naši jedva čekaju jače utakmice na kojima će se tek pokazati njihova snaga.

Sutra je dan odmora, a u srijedu u 16:15 sati naši igraju protiv Australije, koja je sudeći prema izvještajima iz Tunisa došla tamo na odmor. Naime, dok naši reprezentativci i Španjolci već čvrsto spavaju, Australci, koji su s njima u hotelu, tek se vraćaju s "izleta" po gradu, i to navodno, "veseli".

Susret se igrao u dvorani 7. studenog pred 1500 gledatelja, a sudili su Al Musaiger i Abdul Rethaie (Kuvajt)

HRVATSKA: Losert, Šola, Kaleb 1, Balić 2, Lacković 5, Zrnić 1, Vori 4, Dominiković 1, Džomba 9 (2), Goluža 1, Šprem 4, Špoljarić 1, Metličić 5

JAPAN: Tsubone, Takagi, Matsubayshi 7, Toyoda, Nomura 1, Higashi 1, Myazaki 6, Nagashima, Nakagawa 3, Haga, Tanaka 1, Sugiya, Yamaguchi, Taba 6

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Japan 6 minuta

SEDMERCI: Hrvatska 2 (2), Japan 2 (2)

Pročitajte više