"Hrvatska je pokušavala igrati kao Brazil, ali je izgledala kao Bradford"

HRVATSKOG izbornika Zlatka Kranjčara nakon poraza od Irske može utješiti samo izvedba njegovog sina, veznjaka Nike Kranjčara – ocjena je novinara France Pressea nakon prijateljske utakmice Hrvatska – Irska odigrane u utorak u Dublinu.

Irska je unatoč eksperimentalnoj postavi s puno novih igrača, uz izuzetak prvih 20-tak minuta cijelo vrijeme bila dominantna momčad na terenu, zajednička je ocjena stranih medija u izvještaju o utakmici.

Mediji s Otoka tako pišu o "Duffovoj čaroliji", a osim hvale svojih nogometaša irski se novinari otvoreno sprdaju s hrvatskim izbornikom Zlatkom Kranjčarom. Irci tako pišu da je Kranjčar svojim sustavom igre 4-2-3-1 pokušavao oponašati Brazil, ali je njegova momčad na terenu umjesto Brazila ličila na Bradford.

Kao najbolji pojedinac u hrvatskoj momčadi navodi se Tomislav Butina, a riječi pohvale dobio je i izbornikov sin Niko Kranjčar, koji je u nekoliko navrata asistencijama i udarcima ugrozio gol Iraca.

Irski izbornik Brian Kerr drži da je njegova momčad trebala postići uvjerljiviju pobjedu, ali zadovoljan je i s 1:0, naročito uzme li se u obzir ugled hrvatske reprezentacije.

"Imali smo dovoljno šansi za uvjerljiviju pobjedu, ali uzevši u obzir renome našeg protivnika i uvjete igre, jako smo zadovoljni pobjedom." – izjavio je Kerr nakon utakmice, pa dodao kako su njegovi igrači stvorili dovoljno čistih prilika.

"Malo nas frustrira da nismo postigli još pokoji gol protiv tako velike, jake i tehnički potkovane momčadi kao što je Hrvatska." – zaključio je Kerr.

Pročitajte više