Hrvatski trener koji je zaludio Italiju propušta derbi: Divljao, skakao, prijetio, igrači ga smirivali

Foto: Screenshot YouTube

IVAN JURIĆ, trener koji je lani po prvi put u njihovoj povijesti uveo mali Crotone u najviši rang talijanskog nogometa, ove sezone sjedi na klupi Genove, kluba u kojem je napravio sjajnu igračku karijeru i u kojem je ikona kluba.
 
Jurić s Genovom radi odličan posao. Uz utakmicu manje, Genova se nalazi na visokom sedmom mjestu s 12 bodova. Jurićevi su nogometaši samo jednom poraženi u dosadašnjem dijelu prvenstva.
 
No, Jurić je kažnjen s jednom utakmicom zabrane vođenja momčadi zbog ispada za vrijeme utakmice s Empolijem u nedjelju.
 
Jurić je isključen zbog prigovora sucu u remiju (0:0) protiv Empolija, ali suspenziju nije dobio samo zbog toga, već zbog ponašanja nakon što je poslan na tribine.
 
''Nakon što je pokazao napadno nezadovoljstvo sučevom odlukom zbog čega je poslan na tribinu Jurić je dvaput prijeteći pokušao doći u kontakt sa sucem, a zadržali su ga njegovi igrači'', stoji u izvještaju Disciplinske komisije Serije A koji prenosi Football Italia.
 
Da stvar za Jurića i njegovu momčad bude gora, suspenziju će morati odraditi u derbiju protiv gradskog rivala i najvećeg suparnika Sampdorije koji će se igrati u subotu.
 
''Impulzivan sam, ne možete mi uzeti taj dio duše. Uvrijeđen sam ako je netko agresivan prema meni'', rekao je kasnije Jurić, a za Sky Sport je dodao:
 
''Ne mogu voditi utakmicu bez gestikuliranja. Nikoga ne vrijeđam i ne koristim ružne riječi. Ne mogu sjediti mirno poput kipa, suci bi trebali biti malo opušteniji i imati više razumijevanja.''
 

Pročitajte više