Idora Hegel: U Moskvu po drugu olimpijsku vizu

Nakon 20 godina Hrvatska će, zahvaljujući devetom mjestu Idore Hegel u Torinu, na Europskom prvenstvu u umjetničkom klizanju u Lyonu u siječnju iduće godine, imati dvije klizačice.

"U Torinu sam bila jedina klizačica od 37 sudionica kojoj je uspjelo izvesti sto posto programe, a u do sada najjačoj ali i najizjednačenijoj konkurenciji, bilo je teško izboriti ulazak među deset najboljih", rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Idora Hegel.

Do svjetskog prvenstva, koje će se od 14. do 20. ožujka, održati u Moskvi još treba puno toga u svojim programoma doraditi, jer samo 24 najbolje osiguravaju vizu za olimpijske igre u Torinu 2006. godine.

"Piruete su sada jedan od najvažnijih elemenata koje, uz brzinu i trostruke skokove, moram doraditi, jer se samo uz korektnu izvedbu ovako teških programa mogu nadati nastupu na drugoj olimpijadi", kazala je Idora Hegel.

Kako je suđenja glavna tema svih velikih klizačkih natjecanja nije se mogla izbječi ni u Torinu jer je to bilo prvo službeno natjecanje po novim pravilima.

"Od klizača se sada traži ljepota prezentacije i izražajnost dok skokovi nisu više u prvom planu, jer se gletateljima želi pružiti što više užitaka pa klizanje time postaje balet na ledu", zaključila je naša najbolja klizačica.

(Hina)xchru yad

Pročitajte više