INTER - BARCELONA 1:1 Handanovič i Icardi spasili Talijane na San Siru

Foto: Epa

INTER i Barcelona su na San Siru odigrali 1:1 u utakmici 4. kola Lige prvaka. Oba su gola pala u samoj završnici. Barcu je u vodstvo doveo Brazilac Malcolm u 83. minuti, a u 86. je izjednačio Icardi.

Barcelona je imala 26 udaraca, od čega je osam išlo u okvir. Inter je pucao deset puta, a samo jedan, ali vrijedan, završio je u okviru gola.

U drugoj utakmici ove skupine Tottenham je pred kraj došao do velikog preokreta protiv PSV-a. 

Barca se s bodom iz Milana kvalificirala u osminu finala dva kola prije kraja.

Katalonci su od samog početka bili bolja momčad, agresivnija, konkretnija, dok je plan Intera bilo zatvoriti se pa iz kontre tražiti šansu. Spaletti je od prve minute krenuo s hrvatskim trojcem – Vrsaljko, Brozović i Perišić, dok je Valverde startao s Rakitićem, ali bez i dalje nedovoljno oporavljenog Messija.

U prvih 45 minuta gledali smo prilično lošu utakmicu u kojoj je Barca imala nešto više od igre, no tek rijetke prilike branio je Handanovič. Od Intera u prvih 45 minuta nismo vidjeli baš ništa.

U nastavku smo gledali puno bolji nogomet. Handanovič je i dalje branio svašta, skidao je super šanse Suarezu, Coutinhu i Dembeleu, a ono što je promašio Ivan Rakitić u 60. minuti spada u rubriku vjerovali ili ne. Sjajno ga je izbacio jedan na jedan Coutinho, hrvatski reprezentativac mogao je pitati Slovenca gdje će mu šutirati, ali to je izveo traljavo i golman Intera ga je sjajno pročitao.

I kad smo mislili da na San Siru nećemo vidjeti golove, otvorilo se. Sedam minuta prije kraja Inter je krenuo u neki čudan, neplanski presing. Milanezi su se rastrčali, a igrači Barcelone mirno su iznijeli loptu koja je kroz prorijeđenu obranu Intera došla do Brazilca Malcoma koji sjajno pogađa za 1:0.

Ipak, Inter je ekspresno izjednačio samo tri minuta kasnije. Icardi, dijete La Masije i najopasniji napadač Intera statirao je cijelu utakmicu, ali se ukazao kad je bilo najvažnije. Bila je to gužva u petercu Barce nakon kornera, do lopte je došao Candreva koji je nabio loptu prema Icardiju, a Argentinac se poput pravog majstora okrenuo i opalio po lopti, a ona je završila ispod nogu Ter Stegena. Dovoljno za veliki bod Intera.

SASTAVI

INTER: Handanovič - Vrsaljko, De Vrij, Škriniar, Asamoah - Nainggolan, Brozović, Vecino - Politano, Perišić - Icardi

BARCELONA: Ter Stegen - Sergi Roberto, Lenglet, Pique, Alba - Artur, Busquets - Rakitić, Coutinho, Dembele - Suarez

Pročitajte više