ZADNJI DERBI SEZONE

Invazija Torcide u Zagreb, dolazi ih dvije tisuće, evo što poručuju uoči derbija

Foto: Pixsell, Facebook

ULAZNICE za večerašnji derbi (19 sati) prodaju se sukladno očekivanjima, tvrde u Maksimiru. Koštaju od 50 do 70 kuna, a ne bude li kiše, na Dinamovoj proslavi prvaka okupit će se oko 15 tisuća gledatelja. U taj broj uključeni su i navijači Hajduka, njih oko dvije tisuće stiže iz svih krajeva Hrvatske.

>>> Idete na derbi? Šaljite nam svoje navijačke fotke i videa na desk@index.hr ili putem Facebook stranice Index Sporta. 

Dinamo i Hajduk dijeli čak 27 bodova uoči posljednjeg kola sezone, ali Splićani još imaju što izgubiti.  Dinamo je odavno osigurao naslov prvaka, dok bi Hajduku bod bio dovoljan za treće mjesto, čime bi preskočio jedno pretkolo Europa lige.

Minimalno jedan bod treba Hajduku da u europska pretkola krene s treće pozicije na ljestvici, a to znači kasnije uključivanje u natjecanje i izbjegavanje termina Ultre, kada je poljudski travnjak rezerviran za partijanere, a klub se u nuždi seli u Dugopolje. Klub navijača Torcida svojim članovima podijelio je oko tisuću ulaznica, no veliki broj Hajdukovih navijača na Maksimir stiže u vlastitom aranžmanu. Torcida ih je pozvala da što ranije dođu na stadion. 

"Zbog velikog odaziva broja ljudi, molimo vas da to ispoštujete da se izbjegnu nepotrebne gužve na ulazu na stadion i ulasci do kraja prvog poluvremena kao što smo bili svjedoci već nekoliko puta za redom. Danas zbog Tebe pucaju glasnice! Vidimo se!" poručili su preko službene web stranice.

U posljednjoj domaćoj utakmici Hajduk je na Poljudu igrao pred praznim tribinama, ali Torcida je masovnim karuselom po ulicama Splita podržala klub na kraju turbulentne sezone. Prije puta za Zagreb, Torcida je u Solinu izradila 60-metarski mural posvećen Hajduku.

Hajdukovi navijači angažirali su se i u borbi protiv HNS-a. Ne slažu se s pregovorima Hajduka i vrha Saveza o povratku reprezentacije u Split. Finale kupa mlađih uzrasta proteklog tjedna bilo je okidač za nove sukobe na relaciji Zagreb - Split. Službeni Hajduk optužio je HNS za krađu, a pionire Hajduka nakon poraza od Osijeka dočekalo je više tisuća navijača uz bakljadu na Poljudu. Tenzije rastu uoči generalne probe u Omišu 31. svibnja, gdje reprezentacija dolazi na proslavu stotog rođendana lokalnog kluba.

Današnja utakmica na Maksimiru događaj je visokog rizika. Boysi i Torcida sezonu su obilježili i međusobnim tučnjavama po cijeloj Hrvatskoj pa se uoči derbija očekuju pojačane mjere sigurnosti. 

Zagrebački klub je svojim navijačima priredio zabavni program prije utakmice. Oko Maksimira će biti otvorene tri fan zone, jedna kod popularnog Pimpeka te po jedna ispod istočne i zapadne tribine. Fan zone će biti otvorene od 17 do 22 sata, a na stadionu će biti organiziran zabavni program.

Dinamo poziva navijače da za dolazak na Maksimir koriste javni prijevoz kako bi izbjegli muku s parkiranjem, a korisnici Cammeo taksija imat će 10 posto popusta na sve vožnje koje završavaju na Maksimiru od 15 do 18 sati. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Maksimira po cijeni od 50 kuna za sjever dolje, 60 za istok te 70 za zapad, dok će Hajdukovi navijači ulaznice plaćati 50 kuna na blagajnama na jugu.

Ticket point kod Maksimira radi u subotu od 11 do 19 sati te u nedjelju od 10 do kraja prvog poluvremena. Dinamo je preko tribine Maksimira jutros izvjesio divovski plavi dres s natpisom "Nema predaje".

Pročitajte više