Ispao i drugi Manchester: City ide u Europa ligu, Napoli osvojio drugo mjesto

NOGOMETAŠI Napolija pobjedom na El Madrigalu protiv Vilarreala 2:0 u 6. kolu A skupine Lige prvaka osigurali su plasman u nokaut-fazu.

Napoli je ovisio sam o sebi i znao je da mu pobjeda osigurava plasman među 16 najboljih. Gosti su poveli u 65. minuti, kada je Inler odličnim udarcem lijevom nogom s više od 20 metara svladao domaćeg vratara Diega Lopeza. U 76. minuti, Lavezzi je s lijeve strane izveo korner, a nisku loptu koju nije odbio nitko od domaćih igrača prihvatio je Slovak Marek Hamšik, te je iz neposredne blizine pospremio u mrežu.

Manchester City je mogao u nokaut-fazu samo uz scenarij pobjede nad Bayernom u Manchesteru i bilo kojeg ishoda osim pobjede Napolija protiv Villarreala.



Prvi dio posla je City obavio, ali izostala mu je pomoć Villarreala. ''Žuta podmornica'' završila je natjecanje bez i jednog osvojenog boda.

Momčad Roberta Mancinija svladala je Bayern s 2-0. Silva je nakon dugotrajne akcije Cityja lijepim pogotkom doveo domaćina u vodstvo u 36. minuti. Konačnih 2-0 postavio je Yaya Toure na asistenciju Edina Džeke u 52. minuti.

U redovima Bayerna, koji je nastupio u prilično oslabljenom sastavu, svih 90 minuta odigrali su hrvatski reprezentativci Ivica Olić i Danijel Pranjić. Olić je u 12. minuti dobro tukao s lijeve strane, ali je Hart odbio loptu u korner. U 14. minuti je Olić dobio žuti karton zbog prekršaja na Saviću. U 18. minuti ponovno je hrvatski reprezentativni napadač sudjelovao u akciji iz koje je Bayern mogao povesti, ali niti on niti Alaba nisu uspjeli poslati loptu u mrežu.


Bayern je imao osigurano prvo mjesto u skupini i uoči utakmice. Ostao je na 13 bodova. Napoli je drugi s 11, a Manchester City s 10 osvojenih bodova ide u Europa ligu.

 

Liga prvaka, 6. kolo:

skupina A:

Mancester City – Bayern 2:0 (Silva 36, Yaya Toure 52)

Villarreal – Napoli 0:2 (Inler 65, Hamšik 76)

Redoslijed: 1. Bayern 13, 2. Napoli 11, 3. Manchester City 10, 4. Villarreal 0

Pročitajte više