Ivanović nakon poraza: Emotivno sam se ispraznila nakon što sam postala prva igračica svijeta

133. IGRAČICA svijeta Kineskinja Jie Zheng je eliminirala je Anu Ivanović, prvu nositeljicu i prvu igračicu svijeta!

Theng, ne samo da je eliminirala Ivanović nego joj nanijela jedan od težih poraza u posljednje vrijeme, a osim toga postala je prva igračica iz Azije koja je pobijedila igračicu broj jedan u svijetu.

Brza Kineskinja, koja je u turnir ušla sa pozivnicom, poznatija kao dobra double igračica, bez respekta je ušla u otvoreni okršaj ne plašeći se Aninih "bombi". Naprotiv, koristila je brzinu lopti srpske tenisačice da bi uzvratila kontranapadom.

Recept je donio rezultat odmah u prvom gemu. Nakon tog breaka raznovrsnost u igri Kineskinje bila je presudna. Imala je uvijek rješenje za priliično jednosmjernu igru svjetske broj jedan. Ivanovićeva nije imala plan B u situacijama kada njen forhend nije radio. Još kada se na prvi servis osvoji 46 posto poena teško se može dobiti meč protiv igračice koja fantastično pokriva svaki centimetar terena.

S druge starne, za glavu manja Zheng je impresivno servirala posebice u posljednjem gemu za meč.

"Neopisivo sam sretna. Uspjela sam naći pravu igru na reternu i protiv njenog forhenda. Iskoristila sam Aninu nervozu u važnim poenima. Polazilo mi je gotovo sve za rukom. Ovo je velika pobjeda i došla je nakon pauze zbog ozljede i veliko je ohrabrenje za mene", rekla je odmah nakon meča Zheng.

Ana Ivanović bila je razočarana.

"Razočarana sam naravno. Ali moram priznati da je Zheng igrala odlično. Posebno je dobro servirala, ali istovremeno je čitala moje servise. Iako sam mijenjala servis ona je uvjek bila na lopti. Ja sam se mučila s ritmom, malo mi je smetao vjetar. Ponekad mi je smetalo i loše skakanje lopte i za razliku od igre na zemlji nisam imala vremena za postavljanje i za povratak u poen jer Jie je udarala loptu čvrsto jako i ravno. Očito je da ipak nisam dovoljno trenirala na travi. Nakon pobjede u Roland Garrosu imala sam dosta uzbudljiva dva tjedna pa je i to ostavilo traga. Ali, moram prihvatiti poraz i iz njega izvući poruke. Pozicija broj jedan u svijetu također nosi pritisak. Sve je došlo nekako brzo i Grand slam i broj jedan. Kada sam došla do toga odjednom sam se ispraznila i danas sam platila cijenu porazom", rekla je Ana Ivanović.

Iz Londona Momir Jelovac
Foto: AFP

Pročitajte više