Izrečene žestoke kazne zbog skandala u Nici kad su igrače Marseillea udarali i davili

Foto: Guliver/JEAN CATUFFE/picture-alliance/dpa/AP Images

NEZAPAMĆEN skandal obilježio je susret trećeg kola francuskog nogometnog prvenstva između Nice i Marseillea. Utakmica igrana 22. kolovoza prekinuta je u 74. minuti nakon kaosa koji su izazvali navijači Nice. Skupina navijača s južne tribine stadiona Allianz Riviera, na kojoj su smješteni najfanatičniji pripadnici navijačke skupine Nice, u 74. minuti je preskočila ogradu i željela se sukobiti s gostujućim nogometašima nakon što je Dimitri Payet odgovorio na provokacije koje su trajale cijelu utakmicu.

Situacija je kulminirala kad je Payet pokušao izvesti korner. Tada su s tribine prema zvijezdi Marseillea poletjeli boce i razni predmeti, a kad im je Payet uzvratio, nastupio je pravi kaos. Navijači Nice uspjeli su probiti ogradu i utrčati na teren kako bi se fizički obračunali s Payetom, ali zaštitari i igrači Nice uspjeli su ih zaustaviti.

Nakon višeminutnog naguravanja zaštitara, navijača Nice, nogometaša i osoblja obje momčadi, sudac Bastien je obje momčadi poslao u svlačionicu i prekinuo dvoboj.

U trenutku prekida domaća momčad je vodila 1:0, a pogodak je postigao Danac Kasper Dolberg u 49. minuti. Nakon toga se neko vrijeme čekao povratak igrača, ali na teren su izašli samo igrači Nice. Sudac je nakon čekanja igrača Marseillea, koji su se otuširali i odlučili da neće izaći na teren, sudio kraj.

Kako je pisao Radio Monte Carlo, a to dokazuju i fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama, bilo je i krvi. RMC navodi da su navijači Payetu ogrebali leđa, a Matteo Guendouzi i Luan Peres su nakon utakmice pokazali kako su ih gušili.

Disciplinska komisija francuske lige donijela je žestoke kazne, a kako se očekivalo, puno su teže prošli domaćini. Nici su oduzeta dva boda, sljedeće tri utakmice će igrati pred praznim tribinama, a prekinuti susret s Marseilleom će se odigrati na neutralnom terenu.

Što se tiče pojedinaca, najgore je prošao fizioterapeut Marseillea Pablo Fernandez, koji je izbačen iz nogometa do kraja sezone jer je snimljen kako udara jednog navijača Nice.

Payet, koji je vratio bocu među navijače, dobio je utakmicu suspenzije, a njegov suigrač Alvaro Gonzalez dvije jer se dokazalo kako je i on provocirao domaće navijače.

Nica je nakon oduzimanja bodova pala s četvrtog na šesto mjesto, dok je Marseille četvrti.

Pročitajte više