NBA

"Joker, triple-double mašina" ušao među NBA besmrtnike pa pretukao suparnike

Foto: Gulliver / Getty Images

NIKOLA JOKIĆ predvodio je Denver do pobjede 119:110 nad Memphisom s triple-double učinkom za NBA povijest, a onda u velikom stilu napustio igru.

"Joker, triple-double mašina", kako su ga nazvali na Twitteru Nuggetsa, do sedmog takvog učinka sezone, čime se izjednačio s LeBronom Jamesom, došao je s osobnim sezonskim rekordom od 31 koša te po 10 skokova i asistencija.

Jokić je tako u 339. utakmici u NBA ligi došao do ukupno 35. triple-doublea. Samo dva igrača u povijesti ostvarili su toliko triple-double učinaka za manje utakmica. Oscaru Robertsonu trebale su 82, a Magicu Johnsonu 204 utakmice. 

Srpski as impresivno je došao do učinka za povijest najjače lige, a onda jednako tako napustio igru. Do poluvremena je imao već tri prekršaja i morao se štedjeti kako bi izdržao do kraja meča, što mu nije bilo lako s obzirom na to da su Grizzliesi na njemu igrali grubu obranu, pri čemu je pretrpio dosta prekršaja.

Revanš je dočekao početkom zadnje četvrtine. Tada je defenzivnim skokom došao do triple-doublea i onda krenuo vraćati dugove. Za samo par minuta napravio je tri žestoka i namjerna faula te kao osvetnik završio spektakularan meč. 

Pročitajte više