Joško Gvardiol: Žao nam je zbog gola

Foto: Pixell

U SUSRETU posljednjeg kola K skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio moskovski CSKA 3:1 potvrdivši prvo mjesto u skupini i plasman u 16-inu finala.

Dinamo je i prije ovog kola osigurao "europsko proljeće", a protiv Rusa je lovio mjesto u povijesti europskih kupova.

Hrvatski prvak je imao priliku postati jedini klub u povijesti Lige prvaka i Europske lige, otkako se igraju u sadašnjim formatima, koji je skupinu okončao bez primljenog pogotka.

Nažalost, Modre je na putu do rekorda zaustavio hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović postigavši pogodak u 76. minuti, čime je Dinamo primio gol nakon 526 minuta igre.

Strijelci za Dinamo bili su Gvardiol u 28., Oršić u 41. i Kastrati u 75. minuti.

U izravnom susretu za drugo mjesto u skupini Wolfsberger je u Klagenfurtu svladao Feyenoord 1:0 golom Joveljića iz 31. minute.

Dinamo je tako natjecanje u skupini okončao s 14 bodova, četiri više od drugog Wolfsbergera. Treći Feyenoord je ostao na pet bodova, a četvrti CSKA na tri.

Nakon utakmice pred mikrofone je stao Joško Gvardiol:

''Prije svega hvala, možemo biti zadovoljni pobjedom. Jedino ćemo malo žaliti zbog toga primljenog pogotka.
Svi znamo da Majer ima jako dobar centaršut, odigrali smo uigranu akciju, našao sam se na tom mjestu gdje je trebalo i zabio gol.
Bio sam sretan što sam počeo na stoperu, ali kad se ozlijedio Leovac, odigrao sam što je trebalo. Nikad to nije bio problem niti će biti'', rekao je stoper Dinama pa je dodao:

''Nemamo želje za ždrijeb, koga god da izvučemo, neće biti lako, kako je nama tako je i njima.''

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više