Kaos u Austriji: Verstappen i Bottas uništili bolide, Vettel se jedva spasio

Foto: Screenshot YouTube

NA treningu uoči Velike nagrade Austrije dogodila su se tri incidenta. Max Verstappen i Valteri Bottas su potpuno uništili bolide na treningu na kojem je najbrži krug imao Charles Leclerc.

Verstappen je izgubio kontrolu u posljednjoj krivini i zabio se u ogradu, da bi nakon toga i Bottas imao još teži incident pošto je na sredini kruga izgubio kontrolu i udario u ogradu, ali srećom je prošao bez povreda.

Na kraju je i Sebastian Vettel bio u problemima, ali se on uspio nekako izvući i nije se zabio u ogradu.

Leclerc je stigao do druge pol pozicije u karijeri, ali je s izvoženih 1:03.003 postavio rekord staze.

Iza njega je završio Lewis Hamilton u Mercedesu s 1:03.262, a kao trećeplasirani kvalifikacije je završio Max Verstappen iz Red Bull Racinga s 1:03.439.

Zatim slijede Valtteri Bottas (Mercedes), Kevin Magnussen (Haas), Lando Norris (McLaren), Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Pierre Gasly (Red Bull) i na desetom mjestu Sebastian Vettel iz Ferrarija.

Unatoč velikom sudaru na drugom slobodnom treningu u kojem je teško oštetio svoj Mercedes F1 W10, Valtteri Bottas inzistira da voli staze poput Red Bull Ringa koje kažnjavaju i najmanje pogreške.

U izuzetno vrućim uvjetima u Austriji, gdje nas očekuje najvruća utrka ove sezone, vozačima je probleme stvarao i vjetar koji je utjecao na razine downforcea pa su vozači iz kruga u krug pogađali hoće li imati prianjanje u određenom zavoju.

''Bio je to prilično velik udarac na drugom treningu, ali sam u redu, ne boli'', rekao je Bottas pa je dodao:

''Poslijepodne smo imali neke nalete vjetra i čini mi se da sam uspio pronaći jednoga od njih – ovdje su zavoji vrlo izazovni i kažnjavaju ako napravite i najmanju pogrešku. Ali moram reći da preferiram staze koje kažnjavaju pogreške – volim takve staze i to ih čini još uzbudljivijim. Prije sudara, ujutro sam imao problema s motorom (curenje ulja), zbog čega smo se morali vratiti na stari motor u prvom treningu.''

Pročitajte više