Kazalište snova? Old Trafford je ove sezone kazalište noćnih mora za United

Foto: Getty Images / Gulliver Image

NOVI tjedan, nova loša utakmica Manchester Uniteda. U trećem kolu Lige prvaka s pola snage su ih pobijedili nogometaši Juventusa 1:0, u utakmici gdje su Crveni vragovi na domaćem terenu izgledali kao gostujuća momčad i stvorili jednu pravu priliku.

Old Trafford je godinama bilo mjesto gdje je rijetko koja gostujuća momčad mogla izvući pobjedu u vrijeme kada je sir Alex Ferguson vodio Manchester United. Ipak, takvi dani su davna prošlost jer sada je uspjeh ako United izvuče pobjedu kod kuće, a o tome dovoljno govori sljedeća statistika. 

U sedam službenih utakmica ove sezone na Old Traffordu Manchester United je pobijedio u samo dva susreta. Dva puta su odigrali neriješeno, a tri puta su izgubili. Slavili su na otvaranju premierligaške sezone protiv Leicestera 2:1 i u 8. kolu protiv Newcastlea 3:2. Ipak, treba napomenuti kako je Newcastle trenutno najlošija momčad lige, u devet kola ima samo dva boda, a unatoč tome je vodila 2:0 na poluvremenu protiv momčadi Josea Mourinha. Njegova ekipa je potom odigrala vjerojatno najbolje poluvrijeme sezone i tako spasila Portugalca od otkaza.

Samo za usporedbu, United je u cijeloj prošloj sezoni izgubio samo četiri domaće utakmice u svim natjecanjima. Ove sezone su već na tri poraza na Old Traffordu što dokazuje koliko je loša igra Mourinhove momčadi. Ako se nešto ne promjeni ubrzo, teško je očekivati da će se Portugalac naći na klupi Crvenih vragova i u 2019. godini.

Pročitajte više