Ko Pletu kamenom, on njega kruhom: Timoščuk je sjajan igrač i rođeni vođa

DOK JE Timoščuk u medijima govorio da je Stipe Pletikosa psihički nestabilan i da nije u dobroj formi, naš vratar mu je vratio hvalospjevima.

> Ukrajinci udaraju po najslabijoj karici: "Pletikosa je psihički nestabilan"

U ukrajinskim medijima se poprilično zahuktava uoči sutrašnjeg ogleda u Harkivu, koji kako stvari stoje, nećete gledati na TV-u jer nitko od naših televizija nije uspio otkupiti prava.

Stipe Pletikosa je ukrajinskim medijima na posebnom piku jer u njemu vide našu "najslabiju kariku". Tako je Anatolij Timoščuk već poručio da je naš prvi vratar psihički nestabilan zbog brojnih golova koje je primio u Spartakovom dresu. No, Stipe je za razliku od Anatolija pun hvalospjeva za svojeg bivšeg suigrača iz Šahtara. Ukrajinci su se interesirali koliko je poraz od Engleske ostavio traga na hrvatskoj reprezentaciji. 

"Moramo zaboraviti na debakl protiv Engleske, to je prošlost. Moramo gledati unaprijed i izbjeći pogreške koje smo radili u prošlosti", rekao je Pletikosa.

Stipe se osvrnuo baš na Anatolija Timoščuka koji je bez ikakve dvojbe (uz Milevskog koji neće igrati) najbolji igrač ukrajinske reprezentacije.

"Igrao sam s njim u Šahtaru, puno smo puta igrali jedan protiv drugog i u ruskom prvenstvu. Nikada nisam vidio toliko motiviranog igrača koji toliko jako želi pobijediti. On je rođeni vođa, koji apsolutno zaslužuje kapetansku traku u Zenitu", kaže Pletikosa.

Kako Hrvatska planira doći do pobjede u Harkivu?

"Siguran sam da je Slaven Bilić napravio sve kako bi prostudirao Ukrajinu. Sve što znam jest da su Ukrajinci fizički vrlo jaki. To im je u genima."

Koga se Stipe boji od ukrajinskih napadača?

"Ševčenko je sigurno vrlo opasan, iako nije u najboljoj formi, tu je i odlični Voronin", zaključuje Pletikosa razmišljanja o sutrašnjem protivniku hrvatske reprezentacije.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više