Kobna 13. minuta za prvu igračicu svijeta: Zbog ozljede Safina propušta i Australian Open?

TRINAESTA minuta meča protiv Jelene Janković uistinu je bila nesretna za najbolju svjetsku tenisačicu Dinaru Safinu, na Sony Ericsson Championshipsu u Dohi.

Safina će još jako kratko vrijeme biti najbolja na svijetu, budući da ju je baš ozljeda leđa gurnula s prvog mjesta i na njemu neće ostati na kraju 2009. godine. Tu čast će ponijeti Amerikanka Serena Williams.

U suzama je Safina napustila teren u Dohi i sam turnir, a ozljeda leđa čak je i gora nego se moglo zamisliti u prvi trenutak. "Liječnici su izgledali zabrinuto. Još ništa konkretno ne mogu reći, ali mislim da je pod velikim upitnikom nastup na Australian Openu početkom naredne godine. Čak i ako budem mogla igrati neću biti 100 posto spremna, a onda je bolje ne odlaziti na tako jak turnir", rekla je Safina te dodala kako je prve bolove osjetila na turniru u Portorožu tijekom srpnja.

"I sada kada gledam unatrag bilo je najpametnije da sam stala igrati nakon US Opena. Loše sam se osjećala u Pekingu i Tokiju, ali sam igrala. Nažalost, izgleda da sam mogla izbjeći ovako teške posljedice", zaključila je Safina.

Pročitajte više