Kruno Labbadia i Špaco Hodgson: Polufinale Europa Lige gore od hrvatskog derbija



MUČENJE bez šanse i imalo tečne igre imali smo nesreću gledati u Hamburgu gdje su u polufinalu Europa lige sastali sedma momčad Bundelige i deseta Premiershipa.

HSV je nasrnuo u prvih 20 minuta ali Fulham se stoički branio s deset igrača. Licencu za prelazak centra imali su tek Zoltan Gera i "Fulhamov Pršo" Bobby Zamora, koji bi dok je mogao, skočio s suparničkim braničem, zagradio loptu i vodio je desetak metara sam sve dok je ne izgubi.

Hodgson je to smatrao vrhuncem ofenzive, osim u posljednjih desetak minuta kada je malo nedostajalo da gosti iz dvije kontre postignu gol što bi bila rijetko viđena nepravda.

Labbadia je jednako siguran na klupi kao i njegov zagrebački dvojnik i "kontroliranim rizikom" nastojao je probiti se u finale ali mu iskusniji suparnik jednostavno nije dao igrati jer njegovi "Skoko i Andrić" koje su glumili Etuhu i Murphy bili su prva crta obrane, najčešće neprelazna za Jarolima, Trochowskog i ostale.

Pitroipa je neumorno špartao i probijao uz aut-crtu ali to nije bilo dovoljno da razbudi Van Nistelrooya i Guerrea koji su bili odsječeni a često su i smetali jedan drugom.

HSV je tijekom cijelog susreta imao jalovu inicijativu, ali tek u završnici utakmice je uspio pojačati pritisak. No 37-godišnji vratar Fulhama Mark Schwarzer u nekoliko navrata se uspio istaknuti.

Mladen Petrić ušao je u igru u 72. minuti, umjesto Peruanca Guerrera. Najavljeno je da Petrić zbog napuknuća mišića u području aduktora sigurno neće igrati u ovoj utakmici. No, trener Bruno Labbadia ipak ga je posjeo na klupu, a kada je vidio da je njegov napad potpuno neučinkovit i sterilan, poslao je Petrića i na travnjak.

Petrić je u 88. minuti iz vrlo teške pozicije, iskosa lijevo, uspio uputiti opasan niski udarac, ali je Schwarzer i tom prilikom bio na visini zadatka. Nešto kasnije, opalio je Mladen ljevicom iz daljine, ali iznad grede.

Valja podsjetiti da je finale Europa lige 12. svibnja baš na hamburškoj Nordbank Areni. HSV se silno nadao kako će plasmanom u finale uspjeti spasiti lošu sezonu u njemačkim natjecanjima, ali Fulham se još jednom pokazao kao tvrd orah. Najstariji profesionalni klub iz Londona opet je demonstrirao da njegov plasman u polufinale nije bio plod sreće ili slučajnosti.

Fulham nije odigrao ništa posebno u napadačkom smislu, ali za to im kao opravdanje može poslužiti podatak o 17 provedenih sati na putovanju do Hamburga. U obrani su igrači iz Londona bili čvrsti i sigurni. Nejasno je zbog čega je umorno djelovao i domaćin

Uzvrat je sljedećeg četvrtka u Londonu.

Europa liga, polufinale, prva utakmica:


HSV - Fulham 0:0

Pročitajte više