KS SCiG: "Organizaciju SP-a smo ponudili susjedima kako bi sebi povećali šanse"

NAKON što je u medije procurila informacija o mogućnosti da SiCG, Hrvatska, BiH i Slovenija zajedno organiziraju SP u košarci 2010. godine, iz čelništva Košarkaškog saveza SiCG došlo je i objašnjenje takve neočekivane inicijative.

Naime, u najužem krugu za organizatora SP-a ostale su samo tri zemlje – Turska, Francuska te SiCG. Prema riječima generalnog direktora KS SiCG, Predraga Bojića, tijekom Olimpijskih igara došlo je do sastanka čelništva KS SiCG i FIBA-e, svjetske krovne košarkaške organizacije.

"Rečeno nam je nam šanse za SP uz financijski moćnije zemlje Francusku i Tursku vrlo male. No sugerirano nam je da bi nam šanse uz Hrvatsku, Sloveniju i BiH u zajedničkoj kandidaturi bile znatno veće." – izjavio je Bojić za Radio B92, pa dodao: "S obzirom da je to bio konkretan prijedlog, mi smo stupili u kontakt s tim savezima."

Iako je Hrvatska već odbila mogućnost zajedničke organizacije SP-a 2010, Bojić je i dalje uvjeren kako može doći do realizacije projekta.

"Razgovori su bili konkretni i uspješni, no javnost ništa o njima nije znala jer smo čekali i kontakte na državnom nivou. Kada će i tu postojati zajednička suglasnost, onda možemo napraviti korak dalje." – izjavio je generalni direktor KS SiCG.

Bojić je za kraj dodao kako je svjestan da takva ideja može izazvati dosta otpora u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH, ali i da bi organizacija SP-a u košarci bila velika stvar za SiCG.

Pročitajte više